Egy kreatív youtuber elkészítette a legendás Windows Xp 2024-es, modern változatát. A látványterv zseniális, egy videóban meg is tekinthető.

2024.01.04. – Sokszor említem a cikkeimben, hogy véleményem szerint még mindig ott tartunk, a nosztaligának nagyobb ereje van, mint az újdonságnak. Ezt néha igyekszik megcáfolni a videojáték-ipar, de aztán megjönnek a Resident Evil IV, Final Fantasy VII, vagy a Dead Space remake-ek és ismét relevánssá válik a véleményem. Ha új, modern köntösbe bújtathatunk egy olyan klasszikust, amit az emberek igazoltan imádtak, az eredmény vitathatatlan kasszasiker. Még csak túl sem kell gondolni a dolgot, ha nem fordítjuk a feje tetejére a mechanikákat, nyert ügye van bármelyik fejlesztőcégnek. Ami viszont érdekes, hogy más IT területek még nem igazán indultak el ebbe az irányba. Egy lelkes régi motoros viszont most egy legendás Windows operációs rendszert képzelt el modern arculattal.

windows

Használnád?

Gondoljunk csak bele, hogy mi lenne akkor, ha a Microsoft egyszer csak úgy döntene, hogy „remake-eli” az egyik korábbi operációs rendszerét. Nem Windows 10, 11, vagy esetleg 12-ket készítene, hanem jönne egy „Windows XP Remake”, vagy ebben az esetben egy Windows XP 2024.

AR 4789 most eljátszott a gondolattal és készített egy videót, amiben bemutatja, milyen lehetne a Windows XP 2024-ben. Már ha nem lőtte volna le a támogatását több, mint 10 éve a Microsoft. A legendás operációs rendszer új változata is természetesen megkapta a Luna-stílust, ami igencsak jól mutat. Emellett viszont több effekt és elem a Windows 11-et idézi. Az eredményt tehát tekinthetjük egy amolyan egyvelegnek, ami a régi idők XP-jét és a most jól ismert Windows 11-et mossa össze.

Az ikonikus mező, mint alapértelmezett háttér még mindig kötelező látványelem. Ahogyan a töltősávok is, amikben „körbe-körbe szaladnak” a kis kék téglalapok, jelezve, hogy éppen dolgozik és tölt a rendszer. A tálcán található keresőfunkció, mint a modern Windowsok esetén. Rögzíteni lehet parancsikonokat is rajta, ám a Start gomb a régi idők zöld gombjának stílusát viseli. Ami viszont véleményem szerint világbajnok, az a mappanézet dizájnja. Tökéletesen idézi az eredeti XP-t, mégis letisztult és jól átlátható.

Ha más nem, ehhez hasonló operációs rendszer „skineket” igazán készíthetne a Microsoft, akár AR 4789 szerződtetése után. Mert az biztos, hogy a rajongói tervezet készítője érti a dolgát!

Te használnál régi, felturbózott operációs rendszert?

Ó, igen! – Végre lehet kapni az Xbox Series S kenyérpirítót

×