A Red Dead Redemption 2 a Rockstar Games egyik leghatalmasabb projektje. Ám hála a moddereknek, most még nagyobb lett.

2024.01.03. – Furcsa kimondani, de a Red Dead Redemption 2 már elmúlt öt éves. A Rockstar westernje 2018 októberében került ki a boltok polcaira. A fogadtatása igencsak pozitív volt, több online magazin is az év játékának választotta. Minden volt benne, amit a fejlesztőktől elvártak a rajongók: hatalmas bejárható világ, érdekes karakterek, akció és lebilincselő sztori. Valószínűleg ennek a mixtúrának köszönheti azt is a Red Dead 2, hogy mind a mai napig veszik a játékosok. Ugyan ma már inkább nagyobb leárazások során ugrik az eladási listák élére, de ez is csak azt mutatja, hogy még mindig mozgatja az emberek fantáziáját.

red dead

Olyannyira mozgatja egyébként, hogy kifejezetten aktívnak mondható a játék közössége. Ezt az is bizonyítja, hogy a modderek állandóan készítik az újabbnál újabb fejlesztéseket, kiegészítéseket a játékhoz. A Rockstar már inkább a GTA Onlinera és GTA VI-ra koncentrál, ám a fanok még mindig dolgoznak kedvenc westernjükön. Az egyik legújabb nagyszabású rajongói projekt például játszhatóvá tette egész Mexikót az első epizódból.

Nosztalgia mindenek felett

A Red Dead Redemption játék második nagy régiója Mexikó volt, ahova John Marstonnal (a játék főszereplője) azért utaztunk, hogy felkutassunk két célszemélyt a Van der Linde bandából. Valószínűleg sok olyan játékos nyüstöli a Red Dead 2-t, akik még az első résszel is játszottak. Ez a mod most feleleveníteti a régi emlékeket. Azoknak pedig, akik kihagyták az első epizódot, tökéletes lehetőség, hogy megízleljék az első Redemption játék hangulatát. A projekt egyetlen szépséghibája, hogy csak és kizárólag mexikói terület járható be, NPC karaktereket nem tartalmaz a mod. Ettől függetlenül még, ha valakinek nagy szerelme a nyílt világban történő barangolás, keresve sem találhat ennél jobb programot délutánra.

 

Mexikó rettenetesen gyönyörű és részletes a Red Dead Redemption 2 motorja alatt. Sőt, SynthPotato egy lépéssel mindenki előtt jár már, ő elkezdte NPC-kkel is feltölteni a kiegészítőt. Könnyen lehet tehát, hogy az új Mexikó mod a jövőben élettelteli verziót is kaphat. Íme egy rövid klip az így élő-lélegző kiegészítőről:

 

A szóban forgó Nuevo Paraiso (Mexikó neve a Red Dead játékokban) mod a libertycity.net weboldalról tölthető le.

Ezt olvastad már?

VIGYÁZAT! Ingyen adnak egy remek játékot, ami pokoli függőséget okoz

×