Az Epic Games Store újabb ünnepi ingyen játéka a Vampire Survivors nyomdokaiba lépve okozna komoly függőséget mindenkinek, aki játszik vele.

Bódi Dániel

2024.01.02. – A Vampire Survivors egészen őrült divatot teremtett: a bullet hell műfaját keresztezte a roguelike-autocombat-RPG-s elemekkel, ami egy eszelősen addiktív egyenletnek bizonyult. Az egyszerű, de nagyszerű receptet pedig azóta is szüntelen próbálják meglovagolni a kisebb, hasonló sikerre áhítozó fejlesztők, olykor pedig egészen üdítő klónok is születnek  – mint amilyen a 20 Minutes Till Dawn.

A játék fejlesztője nem titkoltan a Vampire Survivorsból inspirálódott, ugyanakkor nem volt rest egy kicsit csavarni a játékmeneten; a folyamatosan özönlő szörnyek és szörnyűségek óceánjában ezúttal nem csak irányítanunk kell a választott hősünket, hanem aktívan részt vállalni a harcokban is. Vagyis nem a felvett képességek és támadások nem automatikusak, azokat nekünk kell elsütni, ha sebzést akarunk bevinni. Emellett nem 30, hanem csak 20 percig kell túlélnünk, ami bár jelentősen kevesebbnek tűnik, de a jelentősen aktívabb részvételt igénylő harcrendszer miatt így is vért fogunk majd izzadni a görcsbe rándult kezünk-ujjaink miatt.

Annak pedig, aki valamiért még nem játszott a Vampire Survivors-szal, adnék egy nagyon jó tanácsot; néha tarts szünetet! Viccnek, talán túlzásnak tűnhet, de erre a típusú játékra, pláne, ha az van olyan jó, mint a 20 Minutes Till Dawn, nagyon, de tényleg nagyon könnyű rácsavarodni, ezért sokszor észre sem veszi az ember, hogy már 2-3 órája csak játszik.

Ezt pedig azért is fontos kiemelni, mert az Epic gigantikus ünnepi ajándékozása nyomán most mindenki teljesen ingyen rápöröghet a 20 Minutes Till Dawnra. Érdemes azonban sietni, ugyanis csak egyetlen napig, 2024. január 3. délután 5 óráig lehet ingyen az epices játéktárakhoz adni, azután már ki kell csengetni érte a – nem túl sok – 1780 forintos árát. Ingyen azért csak jobb, szóval uzsgyi, de ne feledd: függőségveszély!

Ezt is érdemes elolvasnod:

GIGAKVÍZ: Felismered-e a videojátékok 21 legikonikusabb fegyverét?

×