A Trónok Harca minden idők egyik legsikeresebb sorozata. George R.R. Martin pedig most arról írt, hogy hamarosan tovább bővülhet az univerzum…

2024.01.02. – Még mielőtt bárki klaviatúrát ragadna és az arcunkba tolná, hogy „az igazából a Tűz és Jég dalának univerzuma”, megnyugtatok mindenkit, tudjuk, ám ez itt nem teljesen egyszerű. A Tűz és Jég dala a könyvkánon összefoglaló neve, míg a filmes formában Trónok Harcaként hivatkozunk rá. Ennek egészen egyszerű oka van, ha megnézzük az HBO saját gyártású sorozatát, egy idő után teljesen más mederben fog haladni a sztori, mint a könyvekben. Így tehát jobb, ha külön is kezeljük őket egymástól.

Most, hogy ezt tisztáztuk, nézzük, milyen formában bővülhet G.R.R. Martin arany tojást tojó tyúkja a mozgóképes világban.

Trónok Harca

Kép forrása: Youtube

Új projektek?

A Trónok Harca igazi kasszasiker lett, minden idők egyik legsikeresebb sorozatának tartják. Az utolsó évadokig ezt senki sem vitatta volna, ám eljött az a pont, hogy a készítők elsiették a lezárását. Ennek okán a nagy finálé sem lett olyan, mint azt várták volna a rajongók, de persze ettől még ikonikusnak számít mind a mai napig. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2022-ben Sárkányok háza címmel elindult egy előzménysorozat, ami szintén jó számokat generált az HBO-nak. Nem is húzták a rétestésztát, szinte azonnal be is kérték a második évadot, amit jó eséllyel idén nyáron tekinthetünk majd meg.

Martin 2023 utolsó napján írt pár gondolatot jelenlegi projektjeiről és terveiről, amiben szót ejtett a Trónok Harca univerzumról is. Elárulta, hogy jelenleg több spin-off tervezete is az HBO asztalán pihen, s arra vár, hogy zöld utat kapjon. Ezek között több animációs projekt is van, vagyis könnyen lehet, hogy nem csak élőszereplős adaptációkkal találkozhatunk majd a közeljövőben. Még folynak a tárgyalások, de Martin bizakodó.

Egyébként jót tehetne egy ilyen irány az író fantáziavilágának. Az animációk mindig új lehetőségeket nyitnak meg, olyasmiket lehet létrehozni, amiket élőszereplős formában vagy alig, vagy csak nagyon drágán lehetne. Arról nem számolt be Martin, hogy egészen pontosan melyik érát szeretné animációs formában életre kelteni, de az biztos, hogy temérdek érdekes történet van még, amit biztosan imádnának a rajongók.

Ezt olvastad már?

Ütős és nem kevés új filmmel és sorozattal indítja 2024-et a Netflix

×