Könnyedén bajba keverhetik magukat az óvatlan Xbox felhasználók. A Microsoft felhasználói szabályzata enyhén szólva furcsán van betartatva.

2024.01.02. – A Baldur’s Gate 3 kétség kívül 2023 legjobb játéka volt. A Larian Studios remekműve nem csupán azért ért fel a csúcsra, mert kiváló volt a játékmenete, hanem azért is, mert csordultig volt pakolva tartalommal és lehetőséggel. Gyakorlatilag végtelenszer végig lehet vinni, s minden új végjátszásban találhatunk valami újat. Ráadásul minden játékos szabad kezet kap, akár még meztelenül, felszerelések nélkül is végigkalandozhatjuk a játékot. Utóbbira ráadásul még beállítási lehetőségeket is kaptunk. A Baldur’s Gate 3 lehetőséget ad arra, hogy „valóságosan” ábrázoljuk a meztelenkedést, vagy cenzúrázott változatban kapjuk meg. Sőt, a cenzúrázási beállításokkal akár még erősen felnőtt-tartalmakat is kivághatunk a végigjátszásunkból. S míg ezek a beállítások elérhetők Xboxon is, a Microsoft platformján játszók sajnos nincsenek biztonságban.

microsoft

 

Ártatlan felvétel

Kiderült ugyanis, hogy azok az Xbox felhasználók, akik cenzúrázatlanul játsszák a játékot, könnyedén bukhatják a fiókjukat. A gond a Microsoft felhasználói szabályzatában gyökeredzik, na meg abban, hogy a rendszer automatikusan szinkronizál a cég szerverével. Ha a játékban rögzítünk egy klipet, vagy képernyőfotót készítünk, az automatikusan felkerül a Microsoft felhőjébe. A felhőben viszont végigmegy egy gyors ellenőrzés, ami megjelöli a felnőtt tartalmakat. Az extrán kiugró, például meztelen karaktereket ábrázoló tartalmakról még figyelmeztet is a rendszer. Két-három figyelmeztetés és máris érkezik a tiltás.

XBox Users: DO NOT RECORD GAME CLIPS
byu/Daddy-Vegas inBaldursGate3

 

Ezt Daddy-Vegas a saját bőrén tapasztalta meg, amikor is sikerült pár klipet rögzítenie a Baldur’s Gate 3-ban. Mivel nem volt tudatában ennek a furcsa anomáliának a létezésével, cenzúrázatlanul játszott a tavalyi év legjobbjával. A klipekben meztelen karakterek voltak láthatók, amit nem kedvelt a Microsoft szervere. A felvételek mentése után azonnal felkerültek a szerverre, ami így automatikusan figyelmeztetést vontak maguk után. Daddy-Vegasnak esélye sem volt reagálni, máris egy éves tiltást kapott a rendszertől.

Az értetlen felhasználó Redditen osztotta meg a sztoriját a közösséggel, s hívta fel mindenkinek a figyelmét erre a hiányosságra. Természetesen jelezte mindezt a Microsoft felé, ők pedig remélhetőleg feloldják a tiltását. Azonban az eset tanulságos, hiszen nem csupán a Baldur’s Gate 3 esetén futhatunk bele ilyen helyzetbe. Ott van például a Cyberpunk 2077, ahol szintén játszhatunk ádámkosztümben. Ha pedig így rögzítünk felvételt, ismét bajba kerülhetünk. A Microsoft még hivatalosan nem reagált az ügyre, de reméljük pozitív lesz a végkimenetel.

Ezt olvastad már?

Így alakultak a videokártya árak január első napjaiban

×