Az EA Sports FC 24 legjobb és egyik legújabb játékeleme az Evolutions. Mára a játék három legmagasabb értékű lapjából kettő ilyen!

2024.01.01. – Az EA Sports hatalmas fába vágta a fejszéjét 2023 szeptemberének végén. Egy majd’ 30 éves korszakot zártak le azzal, hogy saját futballjátékot készítettek. Korábban ugyanis FIFA néven jelent meg a játéksorozat, ami ugye történetesen a hatalmas futballszervezet neve is egyben. Így tehát a kanadai fejlesztőknek jogdíjat is kellett fizetniük, ráadásul nem keveset. Plusz valószínűleg a szervezet is beleszólt egy-két dologba a színfalak mögött. Az együttműködési szerződésük azonban 2023-ban lejárt, az EA pedig nem akarta meghosszabbítani. Ez viszont azt is jelentette, hogy a licenceket külön kellett intézniük, na meg a FIFA nevet is el kellett engedniük. A köznyelv még ugyan mindig „Fifázza” néha a játékot, de összességében jól sikerült a közösség átnevelése az EA Sports FC 24-re. Bölcs döntés, hogy a számozást megtartották, így legalább lehet érezni, hogy hova tartoznak a játékok.

Az evolúció szépsége

Az új verzió egyik nagy újítása, hogy egy „semmirekellő” bronze lapból is játszható kártyát csinálhatunk az FC 24 Ultimate Teamben. Ez az Evolutions rendszernek köszönhető, aminek keretein belül feladatokat teljesítve, masszív fejlesztéseket adhatunk játékosainknak. Minden úgynevezett EVO-nak vannak kritériumai, s ha egy lap megfelel azoknak, fejleszthetővé válik. Ilyenkor nő a lapok összértéke, valamint bizonyos kereteken belül szignifikánsan a statisztikáik is. Egy korábban csak SBC során használt Bronze, vagy Silver kártya így akár már 85-88-as Golddá is válhat, s a bónuszoknak köszönhetően stabil kezdő is lehet. Az éppen aktuális Winter Wildcards promóval érkezett egy új Pelé kártya, ami 96-os összértékkel bír, ezzel pedig a játék egyik legjobb lapjává avanzsált. Ám csak az egyikké, a másik két lehetőség ugyan két EVO, ráadásul olyanok, amikre senki sem számítana.

 

Az egyik ilyen játékos Lisann Kaut. A német hölgy 69-es lapról indult, egy sor EVO-nak köszönhetően viszont már Peléhez hasonlóan 96-os is tud lenni. Az összérték csalóka, ám ettől még tény, hogy ezzel benne van a Top 3-ban.

fc

A harmadik 96-os lap birtokosa pedig Hayley Lauder, a skót szélsővédő. Az ő esetében annyi a csavar, hogy ezt a lapot már nem lehet elkészíteni, csupán csak akkor, ha anno a Welcome to Evolutions EVO-t rá használta el az ember. Ha a világon van 1-2 ilyen ember, már valószínűleg sokat mondok. Ettől még lehetséges, szóval helye van a Top 3-ban.

Ezt olvastad már?

Tudod-e, mit jelent a Z a Dragon Ball Z-ben? – Nem, nem Zedet

×