Azt már lehetett sejteni, hogy januárban nem unatkoznak az új videokártyákra vágyó játékosok. Úgy tűnik, hogy AMD kártya is érkezhet.

2023.12.29. – Az elmúlt időszakban az Nvidia-val kapcsolatos hírektől zengett a hazai és nemzetközi sajtó is. Nem véletlenül, hiszen az iparági pletykák alapján öt új videokártyával is készül a felhasználók számára. Az alsó kategóriát a gyengített RTX 3050 fedné fel, a középkategóriát a három új Super modell, míg a felső kategóriában egy kicsit megnyirbált RTX 4090 kaphat helyet. Sokáig úgy tűnhetett, hogy az AMD látszólag megelégedett az RX 7700 XT, 7800 XT modellek sikereivel, ám könnyen lehet, hogy januárban nem maradunk új AMD kártya nélkül.

Az Nvidia kártyák januári érkezését szinte biztosra vehetjük ősz óta, ám az AMD kifejezetten ügyelt arra, hogy a tervei ne szivároghassanak ki. December 28-án azonban megtörték a csendet többen is egy érkező kártyával kapcsolatban. Az AMD már korábban elárulta, hogy a felső kategóriát nem akarja meghódítani, így nem okozhat nagy meglepetést, hogy a pletykált modell is az alsó(bb) kategóriát erősíti. Nézzük is, hogy mit tudhatunk a január második felére jósolt videokártyáról.

Január végén érkezhet az AMD Radeon RX 7600 XT

Az AMD jelenlegi felhozatala

Az AMD jelenlegi felhozatala

Az AMD jelenlegi generációjában az alábbi kártyákat találhatjuk meg:

  • RX 7900 XTX
  • RX 7900 XT
  • RX 7800 XT
  • RX 7700 XT
  • RX 7600

A friss információk alapján az RX 7600 XT nevet kártya debütálhat majd január 22-én. Jelenleg nem sok mindent tudni az újdonságról, ám néhány dolgot azért biztosra vehetünk. A teljesítménye a számozás alapján az RX 7700 XT és RX 7600 közötti kategóriát fedné le. Ehhez azonban már jól jöhet a pletykált 10-12 GB-os VRAM mennyiség is. A Videocardz információi alapján nem számíthatunk MBA (Made by AMD) designra sem, csak a külsős partnerek jelentkeznek majd a saját példányaikkal.

Megfelelő árazással remek opció lehet majd a középkategória alján a kártya, hiszen az RX 7700 XT-ből nem várható gyengített, „XT” jelölés nélküli példány, így házon belül sem lesz ellenfele. Úgy tűnik tehát, hogy igazán izgalmas január elé nézünk, már ami a videokártyás szegmenst illeti. A hivatalos megerősítésekig természetesen érdemes súlyuknak megfelelően kezelni a fenti információkat.

Már fel is bukkantak az első Nvidia kártyák a webshopokban:

Úgy tűnik, hogy tényleg érkeznek az Nvidia új kártyái – Már fel is bukkantak

×