A LEGO Fortnite hatalmas közkedveltségnek örvend, ám már most kiütköznek olyan hiányosságok, amik miatt hátat fordítanak neki a játékosok.

2023.12.28. – A legújabb Fortnite szezonnal nem csupán egy új pálya és pár új játékmechanika érkezett az Epic Games „pénzverdéjébe”. A fejlesztők kiszélesítették a Fortnite skáláját, s immáron ritmusjáték, Battle Royale, autóversenyzős móka, sőt még túlélőjáték is a cím. Utóbbit ráadásul egy óriáscéggel, a LEGO-val együtt teremette meg az Epic. A megjelenésekor hatalmas figyelmet kapott a játékmód, egy időben több millióan ültek a Fortnite előtt és igyekeztek saját világot alkotni. Maga játékmenet egyébként kísértetiesen hasonlít a Minecraftra, annyi különbséggel, hogy a legendás Mojang-alkotás sokkal hatalmasabb világot kínál. Ettől függetlenül még a LEGO Fortnite-ban is vannak ellenségek, itt is figyelni kell karakterünk táplálására, s még dungeonökbe is lemászhatunk, hogy értékes portékákat szerezzünk magunknak.

Az új mód

Papíron tehát igazán jó kihívója lehetne az új Fortnite játékmód a Minecraftnak, mégis a játékmechanikák korlátozottsága miatt a felhasználók nincsenek elragadtatva. Ahogy mondtam, a Minecraft hatalmas világot kínál, amiben hatalmas dolgokat építhetünk. A LEGO Fortnite-nak viszont van egy komplexitás-korlátja, ami megköti a játékosok kezét. Nemes egyszerűséggel el tudunk jutni arra a pontra, hogy a játék már nem enged többet építeni, annyira komplexszé vált a világunk. Ilyen hibába a Minecraftban csak nagyon nehezen ütközhetünk. Sokan már most úgy döntöttek, hogy maguk mogött hagyják a Fortnite új játékmódját. S míg ez a korlát tényleg kényelmetlen lehet a valóságban, érthető a jelenléte. A Fortnite szerverei hirtelen nem lettek szignifikánsan nagyobbak. Közben viszont már 5 fajta játékot kellene kezelniük. Ott van a Save the World, a Battle Royale (Build és Zero Build), a LEGO, a Festival, na meg a Rocket Racing. Aztán ott van még a Creative, ami amolyan bónusz módnak felel meg és gyakorlatilag bármilyen játékmódot létrehozhatunk benne.

Érteni kell a miérteket

fortnite

Azok tehát, akik keveslik a LEGO Fortnite memóriáját, néha nem baj, ha benéznek a színfalak mögé. Ettől még korlátozott az új LEGO játékmód. Így ha az a terv, hogy a lehető legnagyobb világot és építménykomplexumot építed meg, lehet tényleg a Minecraft lesz a legjobb barátod.

Ezt olvastad már?

Valójában hány FPS-sel lát az emberi SZEM?

×