Október elején érkezett csak meg az Android 14, ám a Google fejlesztői már új funkciókat tesztelnek a 15 fejlesztői változataiban.

2023.12.27. – Az Android 14-es verziója nem is olyan rég, október 4-én jelent meg hivatalosan. Az Android készülékek frissítési procedúrája azonban jelentős eltér az Apple telefonjaitól. Míg az Apple készülékei egy kattintással megkaphatják a frissítést, legyen szó 6 éves vagy pár hónapos modellről, addig Google fronton már más a helyzet. A Pixel telefonok szintén pillanatok alatt tölthetik az új fájlokat, ám a többi gyártó már a saját ütemterve szerint haladhat. Ezt annak is köszönhetjük, hogy minden cég szereti a saját alkalmazásait, átalakításait implementálni a friss Android verziókba, így hosszú hónapok is eltelhetnek a megjelenésig.

A Samsung listáját egy ideje ismerjük, kifejezetten gyorsan halad most a cég. Rengeteg felhasználó azonban még az Android régebbi verzióin ragadhat 2024 első felében is. A Google-nél mindeközben nem álltak meg a fejlesztések, a soron következő változat előkészületeit már meg is kezdték. Manapság már nem tud sem az Apple, sem a Google nagy meglepetéseket okozni, így inkább a kisebb, ám annál hasznosabb funkciók érkezésének lehet örülni. Sok esetben felmerül a „másolás” gyanúja is, ám ez sosem egyoldalú, nem érdemes vitát indítani erről.

Igazán hasznos funkciót hozhat el az Android 15

Nem titok, hogy manapság a telefonokban található akkumulátorok adják meg magukat a leggyorsabb. Kifejezetten ritka az olyan szintű hardveres meghibásodás, ahol mondjuk víz vagy mechanikai hatás nélkül megy tönkre egy készülék. Az akkumulátor azonban kialakításából adódóan is degradálódik az idő során, melynek köszönhetően nem csak az üzemidő, de a teljesítmény is romolhat.

A fájlok alapján az Android 15 nagy és valóban mindenki számára hasznos újdonsága az akkumulátor állapotának még jobb kijelzése lehet majd. Ez hasonló lehet az Apple jelenlegi megoldásához, ahol látható világosan, hogy az eredeti kapacitás hány százalékával rendelkezik éppen az akkumulátor. Nagy eséllyel bizonyos százalékot elérve a készülék figyelmeztet majd egy potenciális cserére, nem csak a szerencsében kell bízni, ha az akkumulátor állapotára vagyunk kíváncsiak. Az Android 15 megjelenése azonban még messze van, várhatóan csak 2024 őszén érkezhet meg.

Forrás: PCFórum

Régebbi Samsung telefonod van? – Ekkor kapod meg az új frissítést

×