A retró játékok hatalmas erővel bírnak. Mindenkinek vannak jó emlékei, amiket a Big Box Collection most igencsak intenzíven felelevenít.

2023.12.27. – A limitált példányszámú gyűjtői kiadásokat leszámítva a nagydobozos PC-s játékok korának már egy ideje vége. Ám az egyik weboldal digitálisan megőrzi a régi emlékeket, ráadásul pompás 3D-ben. A tulajdonos erőfeszítéseinek köszönhetően pedig megcsodálhatjuk a klasszikus játékdobozokat a Diablotól a Half-Life-ig. Sőt, még ezeken túl is!

A Nagy Dobozkollekció

A Half-Life egy zseniális játék. A Steamnek köszönhetően pedig percek alatt megvásárolhatjuk, letölthetjük és játszhatunk is vele. Viszont 1998-ban, amikor megjelent ez a legendás sci-fi FPS, még nem volt erre lehetőség. Így egy vaskos kartondobozban lehetett hozzájutni. Idővel ezt a művészi vonalat váltották fel a vékony műanyag tokok, a gyűjtők legnagyobb szomorúságára. Ma már ráadásul az sem biztos, hogy egy játék kap fizikális verziót. A videojáték ipar egyre inkább a digitális irányba tart, a PlayStation 5-nek például konkrétan van már digitális, lemezolvasó nélküli változata is. Ráadásul a Sony esetében immáron ez a standard, az új „Slim” gyárilag lemezolvasó nélkül érkezik, amihez külön lehet vásárolni ilyesmit. Eljöhet tehát majd az az idő, amikor a műanyag tokokat is már vadászni fogjuk a használt piacon. A nosztalgia mindig is erős húzóerővel rendelkezett, ezért is olyan jó, hogy elkészült a szóban forgó weboldal.

játék

A Big Box Collection visszahozza a régi időket, ráadásul a lehető legjobb minőségben. Az ikonikus játékdobozokról nem csupán képeket nézhetünk az oldalon, a legtöbbről 3D-s modell is készült. Így még ha nem is foghatjuk a kezünkben az adott tokot, pont úgy forgathatjuk, mintha a kezünkben lenne. Megvetted a Diablot a GOG-on? Keresd fel a Big Box Collectiont, navigálj a Diablo oldalára, és nézd meg az eredeti, 1997-es dobozt teljes pompájában. A tokokat elforgathatjuk a böngészőben, de akár ki is nyithatjuk a doboz kihajtható előlapját is. Egy VR-támogatás hozzáadása után nem is kívánhatnánk ennél többet!

A Big Box Collection webhelyet itt találjátok. S bár már több mint 700 doboz van bescannelve, Benjamin Wimmer, az oldal tulajdonosa még tovább tervezi bővíteni a könyvtárat.

Ezt olvastad már?

A világ 11 legjobb játéksorozata, aminek még SOSEM volt rossz része

×