A LoL korunk egyik legmeghatározóbb videojátéka. Ám a kollaborációk terén még nem igazán indultak el, amivel kivételt alkotnak.

A Fortnite Battle Royale igazi úttörője volt a crossover tartalmak bevezetésének. Az Epic Games ráérzett, hogy az emberek minden fajta játékra hajlandók költeni. Ha egyik pillanatról a másikra egy gyerekkori kedvenc karakterük felbukkan benne. A Fortnite karriert épített a crossoverekből, s most már a játék alapsztoriját képezi a multiverzum. Olyan hatalmas franchise-ok képviseltetik magukat benne, mint a Star Wars, Marvel Univerzum, Dragon Ball, vagy éppen a Naruto. Míg persze ez a crossover-sztori működik a Fortnite esetében, máshol bőven elég lenne csak a személyre szabhatóság határain belül ügyeskedni. A SMITE-ban például az alapmechanikák megbolygatása nélkül használhatjuk a Tini Nindzsa Teknőcöket, vagy akár az Avatar: The Last Airbender karaktereit. A Riot Games sikerjátéka, a League of Legends (LoL) ugyan az eredeti tartalmaival is jól termel. Képzeljük csak el, ha még ezen is túl lépnének a fejlesztők. Nem kellene nagy dolgokra gondolni, de hirtelen biztosan meg lehetne dobni a játékosbázist egy-egy érdekes kollaborációval.

Ráadásul nem is kellene feltalálni a spanyolviaszt, felsőnézetes MOBA-k terén sem ők lennének az elsők, akik hasonló ziccert hajtanak végre.

 

Az Onmyoji Arenaban, vagy éppen a szintén mobilos Arena of Valorban például már jó pár éve harcba szállhatunk kedvenc anime karaktereinkkel. A Demon Slayer legendás karakterei, vagy éppen Inuyasha is irányíthatók már. Szóval a Riotnak simán csak szerződésekkel kellene bajlódnia maximum, a technológia már készen áll akár a LoL számára is.

Természetesen ezt a „kérdést” a másik oldalról is megközelíthetjük. Megsüvegelendő, hogy saját erőből képesek fenntartani ennyi év után is egy játékot, ráadásul úgy, hogy egy lüktető esport szakág is tartozik hozzá. Kevés fejlesztőcsapat mondhatja ezt el magáról, ott van például a CoD, ami az eladások terén nagyot alkot, mégis elkezdték már egy ideje tolni a kollaborációkat.

lol

Néha a nagyobb fórumokon megjelenik egy-egy rajongói alkotás, ami mondjuk a Star Wars univerzum egyik karakterét emeli a League of Legends világába. Akkor úgy tűnik, hogy imádnák a rajongók ezt az irányt, ám az is tény, hogy akkor nehéz lenne mit kezdeni a közelgő MMO-val.

Ezt olvastad már?

8 egészen hihetetlen, de teljesen fölösleges részlet a kedvenc játékainkból

×