Gaming

Ilyen gyönyörű a Skyrim 8K-ban, 2000 moddal futtatva

2023.12.21. – Amikor arról beszélünk, hogy melyik az a videojáték, ami a legnagyobb hatással volt a játékok világára, megkerülhetetlen cím a Skyrim. Nem feltétlenül azért, mert egy hibátlan mestermű, hanem azért, mert konzolgenerációkkal később is relevánsnak számít. Az igazán nagy játékok még akkor is megtartják a státuszukat, amikor már grafikailag, na meg sok esetben játékmenet terén sem érnek már fel az aktuális AAA játékok szintjére. Mégis, a karakterek, a sztori, a tartalom, meg úgy összességében a játékélmény, kortalanná teszi őket. Az Elder Scrolls V: Skyrim tökéletesen beleillik a legnagyobbak kategóriájába, holott első verziója 2011-ben, 12 évvel ezelőtt jelent meg.

A Bethesda nagyágyúja olyan mennyiségű tartalommal lett megpakolva, hogy le merem fogadni, vannak olyan játékosok, akik időről időre vissza-visszatértek a játékhoz, s még mindig van olyan elem, amit 12 év alatt nem sikerült felfedezni. Még ki nem próbált felszerelések, küldetésszálak, képességkombinációk, minden, ami szem-szájnak ingere. S ugyan már be van ígérve a hatodik epizód megjelenése, fogalmunk sincs, mikor játszhatunk vele legkorábban. Így hát azoknak, akik imádják a műfajt, még mindig a Skyrim az egyik legjobb választás.

Pláne úgy, ahogy Digital Dreams játssza!

 

A YouTuber feltöltött egy videót a híres bideómegosztóra, amiben bemutatta, hogy milyen magasságokba tud felemelkedni a mai technológiával egy 12 éves játék. A videóban egy 8K-ig felhúzott Skyrim látható, ami ráadásul még Nvidia DLSS 3-mal is dolgozik. Hogy hogyan? Nos, PureDark DLSS 3 modját használta ehhez. És ha már ott volt, úgy döntött rápakol még egy pár modot a játékra, szám szerint körülbelül 2000-et. Ami viszont sajnálatos, hogy Digital Dreams nem készített listát arról, hogy mik azok a modok, amik a videó hátterében dolgoznak, így nehéz lesz reprodukálni a teljesítményt. Nem mondom, hogy lehetetlen, de ember legyen a talpán, aki rápróbál több, mint 2000 modra. Természetesen egy ilyen minőségű high-end játékélményhez kőkemény vas is kell, ebben a videóst egy AMD Ryzen 9 7950X, na meg egy GeForce RTX 4090 segítette.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Megjelent egy remek Csillagkapu-játék a Steamen, amit ingyen kipróbálhatsz

Bódi Dániel 2024.02.04. - Hiába adja magát a Csillagkapu hatalmas univerzuma, a játékfejlesztők nem különösebben…

9 óra telt el azóta...

Ezzel a Warzone fegyverrel apríts a Season 1 utolsó napjaiban

2024.02.04. - A Warzone és Modern Warfare III második közös szezonja február 7-én érkezik a…

10 óra telt el azóta...

Mostantól gyerekjáték lesz feltelepíteni a Windows nyílt forrású klónját

2024.02.04. - A ReactOS egy nyílt forrású projekt, melynek célja, hogy egy mikrokernel alapú, a Windows NT, Windows 2000 és  XP alkalmazásaival és drivereivel kompatibilis operációs…

11 óra telt el azóta...

Korábban jöhet a legígéretesebb Star Wars-játék valaha, mint gondolnád

Bódi Dániel 2023.02.04. - A Star Wars Outlaws nem csak az utóbbi, hanem úgy en…

11 óra telt el azóta...

Majdnem kivették a Counter-Strike 2 alap funkcióját a fejlesztés során

2024.02.04. - A 2023-as év hatalmas vízválasztó volt a Counter-Strike széria életében. A CS:GO 2012-es…

11 óra telt el azóta...

Tényleg teljesen hangtalan Nvidia kártyával készül az egyik gyártó

2024.02.04. - Az Nvidia mostanra végzett a januári kiszórással. Az elmúlt időszakban megérkezett az RTX…

11 óra telt el azóta...