Egy adatelemző csoport nemrég közzétette, hogy a világ hány órát töltött az internet előtt összesen. Vajon ehhez te mennyit tettél hozzá?

2023.12.15. – Valljuk be őszintén: ha most azonnal elmenne az internet, nagyon hamar rosszul éreznéd magad. Elindulna a pánik, hogy mi történik, miért nem tölt be, miért halt le és mit lehet tenni? Igen, manapság már nehezen tudjuk elképzelni az életünket internet nélkül, még akkor sem, ha nem gondoljuk magunkat függőnek. Kell a kikapcsolódáshoz, a kapcsolattartáshoz, munkához és az online játékhoz is.

De belegondoltál már abba, hogy mondjuk csak 2023-ban hány órát töltöttél internetezéssel? Elképzelni is szörnyű, igaz? Nos, ami még durvább, hogy a Domo adatelemző cég kiszámolta, hogy a világ 2023-ban hány órát vett ki az internetes időtöltésből – írja a Techspot.

Csak 2023-ban 1.300.000.000.000 – azaz 1,3 milliárd órát töltöttünk online.

És hozzátenném, hogy az év még nem is ért teljesen véget. A statisztikák szemet gyönyörködtetők: az emberek idén percenként 241 millió e-mailt küldtek el, ami a 2022-es 231,4 millióhoz képest hatalmas növekedés. Aztán percenként 6,3 millió Google keresését indítottunk, ami 6,7%-os növekedés az előző évhez képest.

A Domo alapítója és vezérigazgatója, Josh James azt mondja: „az idei eredmények a folyamatosan változó és gyors ütemű digitális képet tükrözik, amit csak fokoz az olyan AI modellek gyors népszerűsége, mint a ChatGPT. Az adatok mindent befolyásolnak, amit teszünk, a gyors online kereséstől vagy egy e-mail elküldésétől kezdve a legfrissebb cikkek olvasásáig, miközben munkába megyünk”.

Íme egy kifejező kép, hogy miből mennyit fogyasztottunk idén 1 PERC ALATT:

Minden egyes percben tehát 48 ezer óra tartalmat néztünk meg a Twitchen. A nézők percenként 43 évnyi streaming tartalmat néznek, míg az Amazon vásárlói percenként 455 000 dollár felett költenek. Továbblépve a ChatGPT-re: a felhasználók percenként 6944 lekérést küldtek neki, majd a Facebook felhasználók percenként 4 millió posztot lájkoltak. Még Taylor Swift is szerepel a listán: a rajongók percenként 69 400 alkalommal streamelték valamelyik dalát.

Minden 60 másodpercre, ami ezen a bolygón eltelik, több mint 25 millió online töltött óra jut, ami összesen idén tehát 1,3 milliárd online órát teszi ki. Egy átlagos felhasználó percenként 102 MB adatot generál, míg az X-en (Twitter) a felhasználók percenként több mint 360 000 tweetet küldenek. Nem számít, hogyan nézzük ezeket az adatokat, ezek a számok elképesztőek.

Amúgy ez történne, ha elszállna az internet:

Mi történne, ha hirtelen ÖRÖKRE elszállna az internet?

×