Megérkezett az első hivatalos előzetes az új Beverly Hills-i zsaru filmhez, az Axel F-hez. Az új epizódot a Netflixnek köszönhetjük, s már a megjelenés idejét is tudjuk.

2023.12.15. – Eddie Murphy munkássága félelmetes skálán mozog. Ő az a fekete humorista, zenész és nem mellesleg színész, aki gyakorlatilag uralta Hollywoodot a ’80-as és ’90-es években. Első komolyabb filmszerepe a ma már kultnak számító 48 órában volt, ahol Nick Nolte mellett játszott. Már akkor lehetett érezni, hogy telis tele van potenciállal, hiszen bármikor került a képernyőre, a nézők szája a fülükig ért.

beverly

Karizmatikus volt és őszintén vicces, még egy akciófilmben is. Nem csoda hát, hogy később főszerepet is ajánlottak neki egy hasonló projektben. Két évvel az első nagy alakítása után felkérték a Beverly Hills-i zsaru Axel Foleyának szerepére, amit nagy örömünkre el is fogadott. Talán mind a mai napig ez a legikonikusabb szerepe, holott eredetileg ő adja Szamár hangját a Shrek-sorozatban is. Zenészként dolgozott együtt Snoop Doggal is, de amire talán a legbüszkébb lehet, hogy 1993-ban Michael Jacksonnal adhatott ki közös számot. A „Whatzupwitu” ugyan nem egy közismert darab, de ettől függetlenül még kevesen mondhatják el, hogy dolgoztak együtt a Pop Királyával!

Axel Foley visszatér!

Mivel 1982 óta többé kevésbé aktív színészről van szó, sajnos őt magát is utolérte a kor. Idén töltötte be a 62. életévét, s ugyan telis tele van életkedvvel, kevesen számítottak arra, hogy láthatják még őt Axel Foley ikonikus dzsekijében. Itt jön képbe a Netflix és valószínűleg egy vaskos csekk, a streaming szolgáltató ugyanis elkészítette a Beverly Hills-i zsaru negyedik epizódját. Az „Axel F” alcímet viselő alkotás ráadásul pont most kapta meg az első hivatalos trailerét, amit természetesen azonnal meg is osztunk veletek.

 

Az eredeti trilógia rajongójaként mondhatom, hogy a Netflix verziója már sokkal inkább a kor standardjait követi. Ám ez nem feltétlenül biztos, hogy végeredményben gondot jelentene. Murphy sokkal kimértebb, mint 30 évvel ezelőtt, ebben az előzetesben nem durrogtak úgy a poénok, mint a ’80-as években. Cserébe lehetséges, hogy pont erre volt szükség, mert elég, ha csak hátradőlünk és élvezzük, hogy kapunk még egy fejezetet Axel Foley sztorijából. Hiszen lehet, hogy Murphy már nem olyan lendületes, mint volt, lehet, hogy John Ashton és Judge Reinhold sem lett fiatalabb, azért amikor felcsendült Harold Faltermeyer zseniális zenéje a háttérben, valószínűleg sokaknak felállt a szőr a karján. Egy ilyen reneszánsznak pedig valószínűleg ez az értelme. Őszintén remélem, hogy az Axel F lesz annyira jó, hogy megszeretteti a Beverly Hills-i zsaru filmeket olyanokkal is, akik ma már túl fiatalok ahhoz, hogy ismerjék a régieket.

Továbbá a trailernek köszönhetően már azt is tudjuk, hogy nem kell sokat várni a megjelenésre. Jövő nyáron érkezik a Netflixre a Beverly Hills-i zsaru: Axel F!

Ezt olvastad már?

AK lazán kihív LoL 1v1-re! – Megint csak Unibet Beat the Pro Challenge

×