Az iOS 17.2 december 11-én jelent meg. Az Apple azonban már javában dolgozik a következő verzión is, mely 2024 elején debütálhat.

2023.12.13. – Nemrég jelent meg az iOS 17.2, ám az Apple továbbra sem pihen. Az iOS 17.3 első béta verziója már el is jutott a fejlesztőkhöz és a kíváncsi felhasználókhoz. Az Apple mindig is gondosan ügyelt a készülékek és a felhasználók biztonságára. Az iPhone 5S óta külön chip kezeli az érzékeny műveleteket, ahogy bizony az iPad és MacBook eszközökben is hasonlókat találhatunk. A hitelesítés módja is kifinomultabb lett az idők során, az ujjlenyomat helyett a legtöbb készülékében 3D arc azonosítást, azaz FaceID-t használ a gyártó.

Az iOS 17.3 azonban tovább emelhet majd a téten. A béta verzióban újabb védelmi vonalak élesedtek. A rendszer ezentúl olyan műveleteknél is arc- vagy ujjlenyomat-azonosítást követelhet meg, ahol eddig elegendő volt a PIN kód beírása. 

Nem lesz elég kifigyelni az iPhone PIN kódját

Az új védelemnek köszönhetően hiába találja ki vagy figyeli ki a tolvaj a telefont, az érzékeny adatok biztonságban maradnak. Ide sorolhatjuk a felhasználóval kapcsolatos információkat, de a Wallet alkalmazás és az abban található bankkártya-adatok is biztonságban lesznek. Az új védelem a Stolen Device Protection nevet kapta az Apple mérnökeitől. A funkciót jelen állapotában külön kell aktiválni az iPhone készülékeken, alapértelmezetten nem kerül bekapcsolásra.

iPhone FaceID

iPhone FaceID

A fenti előnyök mellett a Find My iPhone funkciót sem lehet letiltani egyszerű jelszóval vagy PIN kóddal, oda is TouchID és FaceID kell majd. A fenti fejlesztéseknek köszönhetően még kevesebb előnnyel járhat egy-egy iPhone telefon eltulajdonítása. Az iOS 17.3 első bétája december 12-én érkezett meg, azaz a végleges változat valamikor 2024 első hónapjaiban jelenik csak meg.

Forrás: CBS

Addig is érdemes lehet felfedezni az iOS 17.2 előnyeit, újdonságait:

Megjelent az iOS 17.2 – Íme az új gyári app és a megannyi újdonság

×