Az Apple december 11-én este 19:00 órakor hivatalosan is elrajtoltatta az új iOS frissítést. Ezúttal egy tartalmasabb csomagnak örülhetnek a felhasználók.

2023.12.12. – Az Apple 2023 szeptemberében mutatta be az új iPhone készülékeket, majd szeptember 22-én meg is érkeztek a boltok polcaira. A telefonok gyárilag az iOS 17.0 operációs rendszerrel debütáltak, ám természetesen a többi támogatott készülék is megkapta a friss rendszert. Azóta több kisebb-nagyobb frissítésnek is örülhettek az Apple rajongók, ám a legtöbben az iOS 17.2-re vártak. Az Apple egész ősszel tesztelte a rendszert, december 11-én pedig végre megnyomták a nagy piros gombot. Nézzük is, hogy milyen újdonságokat hozott el az iOS 17.2.

Új gyári appal érkezett az iOS 17.2 – Journal

iOS 17.2

A napló alkalmazás már a nyári WWDC eseményen bemutatkozott, ám ezidáig nem érkezett meg. A béta változatokban már kipróbálhatták a fejlesztők és a kíváncsi felhasználók, sejteni lehetett, hogy a végleges verzióból sem marad ki. A szövegek mellett képeket vagy akár hangüzenetet is felvihetünk az adott napokhoz, így igazán interaktív naplót kapunk a kezünkbe. Az egyes bejegyzéseket titkosíthatjuk is, melyet csak a PIN kóddal vagy a FaceID/TouchID használatával lehet majd feloldani.

Fejlődik a Művelet gomb

Az iPhone 15 Pro és Pro Max széria legnagyobb újítása a Művelet gomb, azaz az Action Button. Jelen pillanatban is rengeteg helyzetben hasznosítható, a parancsok segítségével pedig akár komplett menüt is építhetünk a gombra. Az iOS 17.2-es verziója azonban lehetőséget ad arra, hogy immáron a Translate alkalmazás is villámgyorsan fordítson a gomb lenyomása után.

További iOS 17.2 funkciók

iOS 17.2

A fenti két újdonság lehet a legszembetűnőbb, de ezeken kívül rengeteg kisebb-nagyobb fejlesztés is érkezett még. Nézzük is őket szépen sorban:

  • Új widgetekkel bővült az Időjárás és Óra alkalmazás
  • Az Apple Music is rengeteg fejlesztést kapott, dedikált Kedvencek Playlist és még könnyebb megosztás várhatja a felhasználókat
  • A frissen bekerült iMessage Contact Key segítségével egy extra védelmi réteget épít be a cég. Az iMessage Contact Key Verification lehetővé teszi a „rendkívüli digitális fenyegetésekkel” szembesülő felhasználók, például újságírók, emberi jogi aktivisták és kormánytisztviselők számára, hogy még jobban megbizonyosodjanak arról, hogy csak az általuk kívánt személyekkel küldenek üzeneteket.
  • A Qi 2 töltési technológia támogatását megkapták az iPhone 13 és iPhone 14 készülékek is
  • Az iPhone 15 Pro és Pro Max készülékek már Spatial videókat is felvehetnek, melyhez két kamerát használnak. Ezeket a térhatású videókat az Apple Vision Pro AR szemüvegen élvezhetik majd a felhasználók igazán.

A támogatott készülékeken érdemes tehát rányomni a frissítésre, hiszen ezúttal valóban egy tartalmas csomagról beszélhetünk.

Forrás: 9to5mac

A mostaninál ötször gyorsabb Wi-Fi technológia érkezik jövőre

×