December 11-én két komoly Counter-Strike 2 sebezhetőséget fedeztek fel a játékosok. A fejlesztők villámgyorsan reagáltak a problémákra, ám ennek ára van.

2023.12.12. – A Counter-Strike 2 szeptember végén jelent meg, ám talán az egyik legrosszabb napját élvezhette december 11-én. A felhasználók két sebezhetőséget is találtak a játékban, mindkettő kifejezetten veszélyes is volt a megfelelő kezekben. Az egyik a játékosneveket érintette, gyakorlatilag HTML kód futtatására adott lehetőséget. Ezzel nem csak gifeket jeleníthettek meg a rosszakarók a szervereken, de IP címeket is könnyűszerrel behúzhattak. Manapság ezekkel nem sok mindent lehet kezdeni, ám ki tudja, hogy milyen potenciállal rendelkezett még ez a hiba. Ezt már december 11-én, a késő délutáni órákban javították a fejlesztők egy csendes frissítés formájában.

A fenti hiba felfedezése után azonban egy sokkal veszélyesebb exploit is napvilágra került. Poggu demonstrálta egy videó keretein belül, hogy milyen jogosultságokat kaptak a Workshop mapok az új játékban. A játékosok skinjeit könnyűszerrel törölhetik, de akár matricákat is ragasztgathatnak az egyes fegyverekre. Szintén nem szükséges ezt ecsetelni, hogy mekkora pusztítással járhatott volna, ha még többen felfedezik.

A Valve javította mindkét Counter-Strike 2 hibát, de a felhasználók szenvedhetik meg

December 12-én, kedd hajnalban megérkezett a második Counter-Strike 2 frissítés is. Ebben javították a Workshop pályákkal kapcsolatos sebezhetőséget. Ezt azonban meglehetősen radikális módszerekkel tették meg. Gyakorlatilag minden külsős szkriptet és Panorama elemet letiltottak a fejlesztők. Ennek köszönhetően a Workshop mapok képességei és a lehetőségek tárháza jelentősen megcsappant. Előfordulhat, hogy a gyors fixet később egy kifinomultabb megoldás követi majd. Az azonban árulkodó lehet, hogy a múltban kikapcsolt, egyedi HUD lehetőségét sem hozták soha vissza. A fenti javításoknak köszönhetően azonban ismételten biztonságos a Counter-Strike 2 szerverein játszani. Néhány napig azért érdemes lehet elkerülni a Workshop pályákat a biztonság kedvéért.

Magyar játékos a BLAST Premier világdontőjében – Szurkoljunk együtt torzsinak!

×