Két forrás is bíztató információkat osztott meg a Nintendo készülő kézikonzoljáról, amihez köze lehet a Samsungnak és az Nvidiának is.

2023.12.09. – Samsung és Nvidia alkatrészekkel jelenhet meg a Nintendo Switch 2, amire – ha igazak a legfrissebb hírek – már nem is kell sokat várni. A TweakTown két figyelemreméltó szivárogtatást is észrevett a napokban.

Illusztráció: dhimage

Az egyik leak egy dél-koreai üzleti oldal, a Chosun Biz értesülése. A portál a Samsung és a kínai BOE között kijelző-technológiák miatt zajló pereskedés irataiból olvasta ki, hogy a Nintendo az előbbit felkérte „újgenerációs OLED” panelek beszállítására. Ezzel a Nintendo a Valve nyomdokaiba lépne, ami a a Steam Deckhez vette igénybe a Samsung kijelzőit. Az alkatrészt a Switch forgalmazójának új eszközeibe szánják, ami rögtön elindította a pletykákat, hogy

a sikeres kézikonzol következő típusáról lehet szó.

A másik híresztelés az ismert Samsung szivárogtató @Tech_Reve X-oldalán jelent meg. A Revegnus profilon közölt kurta porhintés arról árulkodik, hogy egészen közel vagyunk a Nintendo Switch 2 megjelenéséhez. Okkal lehet viszont kételkedni abban, amit állít, mert szerinte az új eszköz már 2024 elején piacra kerülhet. Ennyire gyors premier nem túl valószínű, hiszen a gyártó nyilván intenzív médiakampányt fog indítani a tényleges értékesítés megkezdése előtt, arra meg 1-2 hónap kevés lenne. Mivel @Tech_Reve megbízható leaker, inkább az tűnik valószínűnek, hogy a Switch 2 bejelentése történik meg a jövő év elején, nem pedig az eladása.

Korábbi pletykák arról szóltak, hogy a Nintendo új kézikonzolja adaptálja majd az Nvidia chipjeit, amelyek DLSS és 4K támogatással ruházzák fel a következő Switch generációt. Az eszköznek a híresztelések alapján teljesen digitális és kazettás kiadása is lesz – előbbi LCD, utóbbi pedig OLED képernyővel jelenhet meg. Fontos azonban, hogy ezekből a híresztelésekből egyelőre semmit sem cáfolt vagy erősített meg a Nintendo.

Ezek a kézikonzolok viszont biztosan elérhetővé válnak:

A Deck meg a Switch egy dolog – ilyen kézikonzol kínálat jön még 2023-ban

×