Elég jelentős mértékben drágultak meg a Cinema City mozihálózat jegyárai, ami után ismét ünnepnappá válik egy-egy moziest.

2023.12.05. – Úgy tűnik sokaknak újra ünnepnap lesz a mozizás, a Cinema City-hálózata ugyanis most olyan mértékben megemelte a felnőtt jegyeinek árát, hogy az több helyütt már sokkal drágább, mint egy havi előfizetés majdnem az összes Magyarországon is elérhető streaming szolgáltatónál.

A Mikulás bácsi hozta kemény áremelést előbb a magyar IGN szúrta ki, ami szerint a mozihálózat az infláció, illetőleg az amerikai színész- és írósztrájk miatt megritkított filmpremierek miatt volt kénytelen megdrágulni. Persze, aki szeretne olcsóbban moziban filmet nézni, annak Budapesten továbbra is opció a szerdai akciós nap, amikor 2100 forintot ütnek a kasszába a 2D-s vetítések után, minden más napon viszont december 5-től kezdődően

már 2900 forintot kell kifizetni ugyanezért, míg a kedvezményes jegy 1950 forintról 2400-ra változott.

Ez 400 forintos jegyáremelést jelent a korábbi 2500 forinthoz képest, de sajnos vannak olyan típusú belépők, melyek még ennél is nagyobb arányban drágultak. A budapesti mozikban a VIP 2D jegy 8350-ról 9500 forintra, a VIP 3D pedig 8600-ról 9750 forintra emelkedett – ez utóbbinál viszont még a 400 forintos szemüveget is ki kell fizetni, amennyiben nem viszünk sajátot, ami úgy már 10.150 forintra rúg.

A sima 3D-s filmekért is többet kérnek: a felnőtt mostantól 2650 forint helyett 3100 forintba, a kedvezményes pedig 2100-ról 2600 forintra módosult (plusz szemüveg). De szinte az összes jegytípus megdrágult a 2D IMAX-től a 4DX-en át egészen a ScreenX 2D-ig – melyekről az IGN-en, vagy a Cinema City oldalain érdemes lehet tájékozódni.

Vidéken is költségesebb lesz a mozizás

A vidéki mozik jellemzően olcsóbban adták a jegyeket, és bár ez továbbra is így marad, a drágulás a Budapesten túli egységeket sem kerülik el. A HVG szerint Zalaegerszegen például 1950 forintról 2400-ra emelték a 2D-s felnőtt jegyek árát – szóval a vidéki mozizók foglaláskor mindenképp ellenőrizzék az árakat, nehogy a végén meglepődjenek.

Hogy a jegyárak emelkedése nyomán a mozikban kapható termékekért (popcorn, kóla, chips, stb.) is többet kell-e fizetni, azt innen egyelőre nem tudjuk megmondani, de azokat már így is aranyárban mérték – általában egy-egy moziest költségeinek minimum a felét a nasik teszik ki. Így ha ketten vágnánk neki a nagyvászonnak, és nem szeretnénk üres kézzel-szájjal üldögélni a Cinema City kényelmes székeiben, akkor érdemes lehet 11-12.000 forinttal kalkulálni per alkalom.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ennek az embernek „köszönhetjük” a világ legszarabb játékadaptációit

×