A Sony három egészen szórakoztató játékot ajándékoz az összes PS Plus előfizetőnek, sokak öröma viszont mégsem lesz teljesen őszinte.

2023.11.29. – A Sony menetrendszerűen leplezte le november utolsó napjaiban az ajándék játékait, mellyel a PS Plus-előfizetőket lepi meg az ünnepi hangulatú decemberben. A PlayStation tulajdonosok tehát, amennyiben van épő PS+ Essential, Extra vagy Premium tagságuk, december 5-től kezdődően egészen január 1-ig bármiféle extra költség nélkül igényelhetik a

  • LEGO 2K Drive című nyílt világú LEGO versenyzős játék, amiben minden a népszerű építőkockáról szól. Kár, hogy bár néhol tényleg vicces, sajnos a játék része már nem sikerült maradéktalanul jól. (OpenCritic: 72/100)
  • PowerWash Simulatort, amiben egy magasnyomású mosóval kell fényesre takarítani szinte mindent. Meglepően meditatív, bár érthető módon nem mindenkinek vág a stílusába. (OpenCritic: 77/100)
  • Sable című közel sem tökéletes, mégis egy bárhol felismerhető, különösen egyedi felfedezős kalandjátékot, ami már csak a vizualitásával képes órákra a képernyők elé szögezni bárkit, aki egy kicsit is érdeklődik a valódi művészetek iránt. Talán éppen ezért nem fog mindenkinek tetszeni, de PS Plus-előfizetőt csak bátorítani tudok, hogy tegyen vele egy próbát. (OpenCritic: 75/100)
PlayStation Plus Monthly Games for December: Lego 2K Drive, Powerwash Simulator, Sable

Kép: Sony

Bár egy rossz szavunk sem lehet a Sony ünnepi ajándékai miatt, azt viszont el kell ismerni, hogy mindegyik rétegjáték, amivel a legtöbben – sajnos – maguktól sosem töltenének el egyetlen percet sem. Igaz, az ingyenesség talán meghozhatja a kedvet valamelyikhez, de az is aláírható, hogy most sokan joggal lehetnek felpaprikázva. A Sony ugyanis nemrég a PS Plus Extra és Premium játékkatalógusának, illetve az Essential mellé (IS) adott ingyen játékok magas minőségének fenntartása miatt emelt egy nagyot a PlayStation konzolokon elérhető egyetlen szolgáltatás havi árazásán – ami alternatíva híján elég problémás.

Azok a játékosok, akik szeretnek online játékmódokkal játszani, kénytelenek befizetni a PS Plus sarcát, míg azok, akik a masszív és folyamatosan frissülő játékkínálat miatt neveznek be a drágább csomagokra, számukra sincs más opció a konzolon, miközben más platformokon egyre több hasonló szolgáltatás verseng a játékosok bizalmáért. Azaz a Sony (az EA Play-en kívül) senkit sem enged be a PS ökoszisztémába, sem a Humble Games, sem a GeForce Now, sem a Ubisoft+, sem a retro játékos Antstream, pedig a Game Pass nem vetheti meg a lábát a konzolon. Ebben a kontextusban talán érthető, hogy a játékosok rétegjátékoknál egy picit többet remélnek a havi ajándékoktól – melyeket nem mellesleg mind egy szálig elvesztenek, amint lemondják a PS Plus előfizetést.

Te elégedett vagy a decemberi PS Plus ajándék játékokkal?

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ingyen játszhatsz a tehetséges magyar fejlesztőpalánták 19 játékával

×