Szabályosan ledermedtünk a Midjourney legújabb csodájától: egy YouTuber arra kérte, hogy mutassa meg a világ országait, mint képregények főgonoszait.

2023. 02. 28. – A cherry-picking csatornán feltűnt videóban a világ mind a 195 országa sorra került és bemutatkozott, mint képregényes főgonosz, és bár nem igazán lehetne elfogultsággal vádolni, érdekes, hogy a Midjourney mesterséges intelligencia mennyire jellegzetes különbségekkel mutatja be az egyes államokat, amelyek között

vannak csinos csajoktól, bukott félisteneken át a romokon táncoló démonokig mindenféle ősellenségek.

„Szeretkezz, ne háborúzz!” – javasolnánk Dominikának és Grúziának az első randin, viszont Egyiptom és a Dominikai Köztársaság és elől sírva menekülnénk. Finnországgal talán innánk egy sört, de Guatemalára már ráhívnánk a TEK-et, míg például

Németország, Oroszország vagy Magyarország annyira démoni külsőt kapott, hogy arról nem jut eszünkbe más, csak a jeges rémület.

 

A GameStar szerint „Magyarország leginkább egy Batman-Joker hibridre, vagy egészen konkrétan a The Batman Who Laughs nevezetű DC-s gonoszra hasonlít”. Ez utóbbi ugye egy alternatív univerzumból származó Bruce Wayne, aki megöli a helyi Jokert, de az annak testéből felszabaduló mérgek a Batmant is egy Jokerhez hasonló pszichopatává változtatják.

Te mit gondolsz? Tényleg mi vagyunk a The Batman Who Laughs? Amúgy itt az összes ország – baromi erős galéria:

Mi egészen más feladatot is adtunk már ugyanennek az AI-nak:

Videojáték-hősök, akik zombiként élednek újjá a The Last of Us világában

 

×