Egy kifejezetten látványos, szórakoztató és egyedi horror FPS bukkant fel nemrégiben a Steamen és az Epicen, amit teljesen ingyen játszhat (majd) bárki.

2023.11.24. – Komoly elmaradást pótlok ezzel a cikkel/ajánlóval, ugyanis már hónapokkal ezelőtt szembe jött velem a The Bornless, amiről azóta teljesen megfeledkeztem. Ezt pedig azért is sajnálom nagyon, mert egy kifejezetten ígéretes projektről van szó, ami nemcsak különösen látványos és szórakoztató, hanem még ingyenes is.

Pontosabban majd ingyenes lesz, amikor megjelenik. A The Bornless ismeretlen fejlesztőcsapata, a Cathedral Studios ugyanis még mindig bőszen kalapálja a Doom, Bloodborne és Hunt Showdown ihletésű többjátékos horror-FPS-t, amiben tulajdonképp bárki besegíthet nekik az idejével és észrevételeivel. Azaz nekünk csak játszanunk kell a korai hozzáférésű játékkal és jelezni, ha valami hibába, vagy más kalibrálásra szoruló dologba botlunk.

Maga a játékmenet egyébként igen érdekes mixtúrája a fentebb említett klasszikusoknak. A The Bornless egy kooperatív-kompetitív FPS, amiben mindenféle lovecrafti horrorkörnyezetben kell összemérnünk a képességeink más játékosokkal, illetve nem ritkán rémisztő szörnyekkel. Játékmódonként változó célok vannak, kezdve a szimpla egymást leölős arénaharccal egészen a Dead by Daylight-féle 4v1 felállásig, de indíthatunk túlélős hordamódot, illetve van egy Ritual mód is, amiben már tényleg mindenféle rémség ugrik a játékosok nyakába. A meccsek pikantériája, hogy fekete mágiát használva mi magunk is megidézhetünk szörnyeket, akik az oldalunkon vadásszák le az ellenfeleinket.

Mindeközben építhetünk saját bázist, fejleszthetjük a képességeinket, varázslatainkat és természetesen a fegyvereinket is, illetve különböző küldetéseken is részt vehetünk a frakcióval, amelyhez csatlakoztunk – vagy amit mi magunk hoztunk létre. A The Bornless szíve-lelke viszont az Orobas mód: ez egy meglehetősen furcsa Battle Royale, amiben 4, egymás ellen is küzdő csapatnak kell legyőznie egy ősi démont, Orobast. A csapatok körönként egyre erősebbé válhatnak, új és hatékonyabb cuccokat-fegyvereket találhatnak a pályán, melyekre szükség is lesz, ha Orobas skalpjára fáj a foguk. Ugyanakkor a nem emberi veszélyekre is figyelni kell, mert ebben a módban bármelyik bokorban a halál leselkedhet az óvatlanokra.

A The Bornless látványvilágára sem lehet egy rossz szavunk sem, az Unreal Engine 5 képességei itt is megmutatkoznak – de a legjobb szemléltetője mindennek az alább megnézhető előzetes.

Üröm az örömben, hogy sajnos nem játszhatunk vele akármikor – még. A fejlesztők egy igen szigorú roadmap alapján dolgoznak a végleges verzió megjelenéséig, ami a tervek szerint valamikor 2024 második felében lesz várható. Addig csak úgy lehet bekerülni a tesztekbe, ha a játék hivatalos oldalán vagy a Steamen keresztül jelentkezünk, kis szerencsével pedig a fejlesztők válaszban adnak hozzáférést a Steames vagy az Epic Games Store-os verzióhoz (mindkettő ugyanaz ofc.). Teszthétvégék eddig minden hónapban voltak – november kivételével talán, szóval bőven lesz még lehetőségünk idő előtt kipróbálni az ígéretes shootert.

Fontos azonban, hogy a The Bornless a megjelenés után is teljesen ingyenesen lesz játszható, azaz igazán semmiről sem maradunk le, ha esetleg nem kerülnénk be a tesztkalapba.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Feltalálhatják-e valaha az igazi FÉNYKARDOT?

×