Nagyon egyszerűen és pillanatoko alatt megsemmisíthetjük a Starfield univerzumának legnagyobb és legnépesebb városát, New Atlantist.

2023.11.24. – Még egy 2023-asnál is gyengébb évben is nehéz lenne a Starfieldet a legjobb játékok közé emelni, ugyanakkor az összes hibájával – és töltőképernyőjével – együtt is egy szórakoztató sci-fi kalandot nyújt. Sőt, a nagyjából 140-150 játékban töltött órám során nem különösen találkoztam olyan buggal, ami teljesen hazavágta volna az élményt, vele a játékot, olyanokkal már sokkal inkább, melyek abszurditásukkal megmosolyogtató pillanatokat okoztak. Ebből pedig volt egynéhány.

Bár a Bethesda gőzerővel dolgozik a játékuk kikupálásán (állítólag a belsős csapat fele, több mint 250 fejlesztő lett ráállítva a Starfield karbantartására), de sajnos egy-két frissítés még nem csinál csodát, és még mindig egészen érdekes dolgokat idézhet elő egy-egy gyanútlan akció. Az egyikkel például egyetlen pillanat alatt „elpusztíthatjuk” a bejárható univerzum legnagyobb városát, New Atlantist, vele pedig a benne élő néhány millió embert.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint leparkolni New Atlantisban, majd gyorsutazni egy olyan helyre, ahol biztosan el tudunk adni egy lopott hajót – tökéletes erre a nem túl népes The Den vagy a kalózbázis The Key (ezeken a helyeken a csempészárut is pénzzé tehetjük). Ezután csak el kell sóznunk a lopott járgányt, utána gyorsutaznunk egy bolygóhoz, majd voilá, láss csodát:

New Atlantis hirtelen az ott felejtett, de már az desztináció felé tartó űrhajó körül kering, mint mondjuk a Szaturnusz gyűrűje – természetesen a világűrben.

Mivel a Starfieldben semmi utalás sincs arra, hogy a város képes lehet túlélni a hideg és bizonyosan halálos űrt, joggal feltételezhetjük, hogy az összes ember, aki éppen ott tartózkodott szörnyű kínhalált halt. De szerencsére hamar feltámadnak, amint New Atlantis korábbi helyére ugrunk elméletileg visszaáll a világ rendje.

A buggal a napokban bár igen sokan találkoztak, valójában nem egy újonnan jelentkező problémáról van szó. Már a Starfield megjelenésekor is voltak, akik önhibájukon kívül véletlenül kilőtték az űrbe New Atlantist, de akkor nem lehetett visszaparkolni a várossal, amin csak egy 5 perccel korábbi mentés visszatöltése segített. Szóval reméljük hamarosan javítják, addig viszont, ha csak szórakozni akar valaki, viszonylag könnyen reprodukálhatja a hibát.

You thought asteroids following your ship was wild? Try the entirety of New Atlantis…
byu/Kaleo5 inStarfield

Ezt is érdemes elolvasnod:

Közel 3 hónappal később a Starfield végre tudja, amit eleve kellett volna

×