A legendás Batman Arkham-sorozat fejlesztőinek legújabb játéka, a Suicide Squad valószínűleg a legtöbb PC-n gond nélkül el fog indulni.

2023.11.23. – A AAA-s játékokat fejlesztők körében idén elég bosszantó, mégis sokszor ellőt mondás lett, hogy amennyiben nem fut jól a játékuk PC-n, akkor egyszerűen csak rossz, elavult a gép, amibe csak új, modernebb, ergo drágább alkatrészeket kell venni.

Persze, a játékosok részéről is abszurdum elvárni a stúdióktól, hogy 10 éves hardverekre is jól optimalizálják a legújabb címeket, de az azért minimum érdekes, amikor egy 5 éves konfigon már elindítani sem lehet valamit. Pedig a PC-s közeg éppen a beállítási mélységektől olyan különleges, legalábbis ebben határozottan elkülönbözik a konzolos gamingtől, hogy ha valaki ultra alacsony grafika/effektek mellett szeretne játszani a gyengusz PC-jén, az megteheti.

Az viszont tény, hogy a PC-s ipar lendíti előre a játékipart, ha pedig nem lennének a határokat feszegető alkotók – mint mondjuk legutóbb a Remedy az Alan Wake II-vel, akkor lehet, hogy még mindig a PS3-éránál járnánk. Oké, nyilvánvalóan túloztam egy picit. Ugyanakkor örömteli látni azt is, amikor egy új megjelenésű nagyobb költségvetésű játék viszonylag könnyen teljesíthető PC-s követelményeket fektet a játékosok elébe – mint most a Rocksteady legújabb gurítása, a Suicide Squad: Kill the Justice League.

Az Öngyilkos Osztag filmes téren már megváltást nyert James Gunn kiváló rendezése nyomán, így eljött az ideje, hogy a legendás Arkham-sorozatot is jegyző csapat a videojátékokba emelje a Batman ellenfeleiből verbuvált szedett-vedett csapatot – amit a meglepően kellemes gépigényének hála valószínűleg sokan megismerhetnek majd februárban.

A minimumhoz nem is kell ennél erősebb vas:

◾ CPU: Intel i5-8400 or AMD Ryzen 5 1600 3.20 GHz
◾ RAM: 16 GB (2×8)
◾ GPU: NVIDIA GTX 1070 or AMD Radeon RX Vega 56
◾ Tárhely: 65 GB

DE AZ AJÁNLOTT SEM IJESZTŐ:

◾ CPU: Intel i7-10700K or AMD Ryzen 7 5800X3D
◾ RAM: 16 GB (2×8)
◾ GPU: NVIDIA RTX 2080 or AMD RX 6800 XT (16GB)
◾ Tárhely: 65 GB

Ha pedig szeretnénk még a 2024. február 2-i megjelenés előtt élesben – és tök ingyen – betesztelni, hogy miként fut a gépünkön a Suicide Squad, akkor érdemes lehet jelentkezni a most november végi, december eleji alfa tesztre – amihez ebben a cikkünkben találsz segítséget. A végére pedig tessék, egy 20 perces játékmenet:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ingyenes a kultikus Star Wars Jedi Knight: Dark Forces 2 UE5-ös remake-je

×