Új karrierlehetőséget kínál a YouTube a kismamáknak. Változtattak a reklámszabályokon, immáron szoptatós videókkal is lehet pénzt keresni.

2023.11.21. – Ma már meglepő karrierutakkal lehet találkozni. Anno az volt a cél, hogy mindenki menjen jogi egyetemre, váljon belőle élsportoló, vagy orvos. Nos, ma már ennél jóval szélesebb a skála, hála az internet világának. A számítástechnika fejlődése kibővítette az emberek rálátását az életre, a fejlesztők iszonyat jól keresnek, na meg a szórakoztatóipar is új ágakkal bővült. Utóbbinak kiváló platform a YouTube, ami a világ leglátogatottabb videómegosztója. S mivel ezzel tökéletesen tisztában van a Google is, így természetesen komoly karrierlehetőségek is lappanganak a háttérben. Egy szorgos YouTube partner bőven meg tudja egy hónapban keresni a kenyérrevalót, a kiemelkedő tartalomgyártók pedig szabályosan jól is élnek a videózásból. Persze mindenkinek más és más tartalom jön be, szerencsére annyi fajta videóval találkozni, ahány ember videót készít. Harsány, csendes, színes, fekte-fehér, autós, IRL, gaming, bármi, ami szem-szájnak ingere megtalálható a YouTube-on. Egyedül az extrémen felnőtt tartalmakat szűrik rendesen, bár ma már tudjuk, hogy egy-egy vetkőzős műsor is be tud kerülni a repertoárba, ha okosan körbe van játszva a rendszer.

A szoptatás az új gaming?

És ha már ott tartunk, hogy körbejátszott rendszer, nézzük, hogy mire is gondolok ez alatt. Pornográf, vagy „felnőtt” tartalomnak számít például egy fedetlen női kebel. Ha valaki villant egy hatalmasat, nemhogy bukja a monetizációt, de még a videót is levehetik az oldalról. Nos, mindent csak a jó kontextusba kell helyezni és máris megengedett minden. Az egyik legújabb youtube-os trend a szoptatós videók megjelenése. Így van, a híres videómegosztón egyre több kismama osztja meg a nagyérdeművel kisbabájuknak táplálkozását. A kis lurkók rácuppannak az emlőkre, a kamera forog, a feliratkozók meg csak gyűlnek. Hát nem csodálatos?

youtube

Ugyanígy engedélyezett a mellszívó pumpák használatát direktben ábrázoló videókban a reklámelhelyezés, ugyanakkor akárcsak a szoptatás esetében, itt is egyértelműen kontextusba kell helyezni a „cselekményt”. A YouTube szerint a reklámozási kódex változtatását az indokolta, hogy számtalan visszajelzés érkezett a szoptatást segítő videók kapcsán az „ebben az élethelyzetben” lévő szülők részéről, ezzel a videómegosztó szolgáltatás pedig összességében az ilyen tartalmak terjedését, könnyebb hozzáférhetőségét kívánja elősegíteni. – írja a hwsw.hu

Nyitva tehát az ajtó minden szoptatásspecialisa előtt! Ha úgy érzed ezt az egészet Neked és kisbabádnak találták ki, irány a YouTube!

Ezt olvastad már?

Ezt a 77 közkedvenc sorozatot szerencsére még folytatja a Netflix

×