Igen, valaki közösségi oldalt fejleszt külön nekünk, gamereknek, videojáték-rajongóknak, fejlesztőknek és mindenkinek, aki szereti.

2023.11.20. – Facebook, Instagram és X – a világ hemzseg a különböző közösségi médiaplatformoktól. Eddig azonban nehéz volt találni olyan közösségi oldalt találni, ami kifejezetten a gamereket célozta volna meg. A Facebook persze próbálkozott ezzel a részleggel, de végül meg is szűntette. A játékosok így inkább olyan fórumokon és oldalakon posztolnak szívesen, mint a Reddit vagy a Discord. De mi lenne, ha lenne egy külön gamereknek szánt közösségi platform?

Erre vállalkozott a Vortex Gaming, ami állítja, hogy jelenleg béta formában elérhető szolgáltatása a „játékosok közösségi oldala.” Nemrég a cég egyik vezetője kint járt a G-Star 2023 rendezvényen, így az InvenGlobal magazin jól ki is kérdezte.

Miről is szól a Vortex Gaming, a gamerek közösségi oldala?

Gaming közösség

Hiroyasu Mikoshi, a Vortex Gaming business igazgatója szerint a cég most azon dolgozik, hogy egy gamerek által, gamereknek szánt közösségi oldalt hozzon létre. A cél egy olyan platform létrehozása, ami lehetővé teszi, hogy a gamerek létrehozzák saját csatornáikat, ahol persze lehet posztolni, kommentelni, chatelni, és egyáltalán kommunikálni más játékosokkal. Minél aktívabban használjuk az oldalt, annál több jutalmat kapunk.

Bár hasonló szolgáltatások már léteznek, a Vortex inkább a tartalomra összpontosít. Olyan fenntartható játékközösséget akarnak építeni, ami a tartalom körül forog, beleértve az összes játékot. Ezenkívül az aktivitás nagy szerepet játszik, hiszen a Vortex Gaming küldetései után VOR pontokat lehet gyűjteni, aminek végül pénzbeli értéke van. A pontokon kívül szeretnének még olyan közösségi funkciókat, mint az avatárok és azok kiegészítő elemei, melyeket összegyűjtve még egyedibb avatárt hozhatunk létre.

„A Vortex Gaming szlogenjével összhangban – „közösségi média játékosoktól játékosoknak” – célunk, hogy a játékosokkal együtt egy erős közösségi ökoszisztémát építsünk ki. A játékosok a főszereplők, akik támogatják és növelik a játékpiacot. Olyan jövőt képzelünk el, ahol minden játékos összejön a Vortex Gamingben, felemeli a hangját és aktívan részt vesz a játékvilág alakításában” – mondta Hiroyasu Mikoshi.

„Nem az a célunk, hogy profitot termeljünk a játékosokból, hanem egy olyan ökoszisztéma létrehozása, ahol a gamerek élvezik a játékokat, elismerést kapnak és jutalmakat szereznek. Ebben az ökoszisztémában az üzleti bevételek egy részét visszaforgatjuk a közösségbe” – tette hozzá.

Mivel a Vortex Gaming még csak most indul útjára, egyelőre nehéz megjósolni, hogy mennyire vonzza majd be a gaming közösségeket. A képekből is egyértelmű, hogy a platform elsősorban Ázsiában jelenik majd meg, a promóciós nyelv koreai. Szóval valószínűleg sokat kell még arra is várni, hogy egyáltalán eljusson hozzánk. Ha azonban valamikor így lesz, nagyon kíváncsiak leszünk, hogy kínál-e olyat, ami miatt, minden gamer ott akar majd összegyűlni, a Reddit vagy a Discord helyett.

Amennyiben mondjuk a fejlesztők úgy gondolják majd, hogy ott érdemes bejelenteni a fejlesztéseiket, talán igen. Egyébként nehezen tudom elképzelni. De ne legyen igazam!

Ezt láttad már?

RÁ NE KOPPINTS a baleseti Facebook posztra! Mutatjuk, melyik kamu!

×