Van egy indie horrorjáték a Steamen, amiért most megőrülnek az gamerek és a tartalomgyártók. A playerek száma gyorsan több mint 100 ezerre nőtt.

2023.11.20. – Én nem tudom, miért, de az utóbbi években a horrorjátékok nagyon mennek, különösen akkor, hogyha valamilyen kooperatív lehetőséget is tartogatnak. A Phasmophobiának például rengeteg rajongója van,  és egyszerűen képes beszippantani az embereket. Most valahogy úgy, ahogy hirtelen nagyon sikeres lett az Among Us, egy indie játék szintén elérte a 100 ezres játékosszámot a Steamen.

Tömegek tolják a Lethal Company-t a horrorélmény miatt.

Ez persze ritkán fordul elő, főleg egy olyan játék esetében, ami egyelőre csupán early access változatban érhető el. Úgy tűnik azonban, hogy így is elég volt ahhoz, hogy tömegeket mozgasson meg. A Lethal Company természetesen egy multiplayer játék, amiben több játékosnak kell összefognia, azonban folyamatosan ijesztegetésnek vannak kitéve. A neten most sorra jelennek meg a parábbnál parább videók, amikben a reakciók az igazán szórakoztatók.

Miről szól?

A játékban az a feladatunk, hogy elhagyott, iparosodott holdakról gyűjtsünk össze a mintákat, egy vállalat megbízásából. A megkeresett pénzből új holdakra utazhatunk, ahol nagyobb a kockázat és a jutalom is. Vehetünk skineke és kiegészítőket a hajódra. Persze útközben találkozunk furcsa élőlényekkel is, miközben próbáljuk elérni a kvótát.

A Lethal Company siker

A Lethal Company eddig több mint 18 ezer Steam értékelésének gyűjtött össze, aminek több mint 97%-a pozitív. A fejlesztő, Zeekerss is nagyon örül a sikernek, aminek hangot is adott az X-en.

Fontos tudni, hogy ez egy szándékosan egyszerű horrorjáték, aminek lényege, hogy a játékosok hogyan találnak interakciót a környezettel. Szóval inkább a közösségi élmény a célja, na meg persze a sok vicces reakció. A helyzet az, hogy van benne izgalom, hiszen folyamatosan gyűjtögetnünk kell a vállalat megbízásából. Ha a kvóta alá kerülünk, meghalunk, ha elérjük a célt, túléljük. A több szörny csak hab a tortán. Természetesen itt is elérhető a proximity chat, vagyis hallatni tudjuk a hangunkat a játékban. A játék tehát egyszerre vicces, szórakoztató és para. Így még azok is imádják, akik nem feltétlenül horrorrajongók. Íme egy-két videó, ami elég jól bemutatja, hogy miért is lett ilyen népszerű:

Csak összehasonlításképpen: az elmúlt napokban a Rainbow Six Siege-nek sem volt 100 ezer egyidejű játékosa. Bár a Counter-Strike 2-t nehezen tudja legyőzni, az indie Lethal Company-t érdemes lesz kipróbálni. Mondjuk, minden csoda 3 napig tart – mondják.

Ezt láttad már?

Sokkal nagyobb és tartalmasabb lesz a GTA 6 pályája – Ekkorára nőtt

×