Azt már a hónap elején megtudhattuk, hogy az Apple USB-C kábelei nem véletlenül drágák. Mi a helyzet az AirPods fülhallgatókkal?

2023.11.20. – Az Apple termékeit imádják hamisítani, hiszen elképesztő kereslet van a kamu cuccokra is. A telefonoknál, óráknál hamar leeshet, hogy kamu példányokról van szó, ám vannak olyan kiegészítők, ahol bizony már nehezebb dolgunk van. Ide tartozhatnak a Lightning és immáron USB-C kábelek is, de szintén kiemelt helyen állnak a különféle fülhallgatók. Az Apple előtt is gyártottak már TWS, azaz True Wireless füleseket, ám kétségtelen, hogy az AirPods ugrik be manapság a szó hallatán mindenkinek.

Nem titok azonban, hogy az Apple nem finomkodik az árcédulákkal. Még egy viszonylag réginek tekinthető, második generációs AirPodsot is 45-50 ezer forint környékén szerezhetnek be a vásárlók. Sokak számára ez jóval a lélektani határ felett van, amit még ilyen eszközre szánnának. Szerencsére a hamisítók nem tétlenkedtek, az elmúlt években külsőre tökéletesen megtévesztő példányok kerültek a piacra. Ráadásul ezek ritkán drágábbak néhány tízezer forintnál. A hangminőség ebben az esetben sokak számára csak másodlagos, így nincs is tökéletesebb egy AirPods hamisítványnál, igaz?

Brutális a különbség az AirPods és a kamu között

A fenti képek alapján már ránézésre is meg lehet mondani, hogy legalább három dologban is eltérnek egymástól az eredeti (Authentic) és a kamu (Counterfeit) AirPodsok. Az akkumulátor, az áramkörök és természetesen a felépítés minősége is szemmel láthatólag sokkal kifinomultabb az Apple eredeti példányában. Sokkal kevesebb mikrofon és vezérlőáramkört tartalmaznak a kamu fülesek, mely rontják a hangminőséget és a zajszűrést. Ezen kívül több esetben is vezetékeket használnak a hamisítványok, míg az Apple igényesen, hajlékony áramköri lappal oldja meg ezeket.

Ezeket a különbségeket a fenti, rövidke videókon és képeken is megtekintheti bárki. Laikus szemmel is hamar leeshetnek a különbségek. Nem véletlen tehát, hogy az Apple kütyüi drágábba kerülnek, mint a kínai megfelelők. A burkolat alatt sokkal kifinomultabb, igényesebb, biztonságosabb és nem utolsó sorban minőségibb alkatrészekkel dolgozik a gyártó. 

Forrás: Youtube Lumafield

Kár spórolni: íme a különbség egy párezres és egy több tízezres USB-C kábel között

×