Hamarosan az MCU is megkapja saját Fantasztikus Négyesét, az első film 2025-re van betervezve. Most kiderült, ki játszhatja Mr. Fantasztikust.

2023.11.16. – Nagyon szeretné a Marvel, ha az MCU-ban is debütálhatna végre az egyik leghíresebb képregényes szuperhősbanda, a Fantasztikus Négyes. Összességében nincsen egyszerű dolguk, hiszen korábbi filmes adaptációk felejthetőre sikerültek. Az első próbálkozás még 2005-ben érkezett, amikor a szuperhősfilmek kultusza messze nem alakult ki. Itt Ioan Gruffud alakította Mr. Fantasztikust, de Sue Stormként ott volt Jessica Alba, valamint a Lényként Michael Chiklis. Azt, hogy még mennyire nem volt tervben sem az MCU, mi sem bizonyíthatja jobban, mint a Fáklya szerepében Chris Evans, aki később Amerika Kapitány szerepében alkotott felejthetetlent.

Az első filmes adaptáció (ha a 94′-es kiadatlan filmet nem számoljuk ide) egyébként jó visszajelzéseket kapott. A képregények kedvelői szerették a csapatot, így nem volt meglepetés az sem, hogy bejelentették a második részt. A 2007-es A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó viszont már nem tudott olyan magasságokba emelkedni, mint elődje. Tele volt a film kellemetlen rendezői hibákkal, ideje volt pihenőre vonulnia a csapatnak. Később 2015-ben a 20th Century Fox újra megpróbált életet lehelni a csapatba egy reboottal, ám hatalmasat hasalt a projekt. Valószínűleg az is közrejátszott ebben, hogy kényszerből készítették el a filmet, ugyanis ha nem nyúltak volna a Fantasztikus Négyeshez, lejárt volna annak az exkluzív filmes joga. Így a Marvelhez került volna vissza minden és már integrálhatták is volna őket az MCU-ba. Végül ez a probléma azzal oldódott meg, hogy elkaszálták a rebootot, a Disney pedig a Marvel mellé bekebelezte a 20th Century Foxot is.

mcu

A Fantasztikus Négyes és az MCU

Így pedig már nem lehet gond abból jogilag, hogy a Fantasztikus Négyes felbukkan az MCU-ban. Ennek okán a rajongók azóta is gyártják a teóriákat, hogy kikkel lehetne a legjobb módon elkészíteni debütáló filmet. A hype-hullám egyik éllovasa John Krasinski volt, akit a rajongók nagyon szerettek volna Reed Richards szerepében látni. A mémek végül hallgató fülekre találtak, a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmben Krasinski alakította egy rövid ideig Mr. Fantasztikust. Ráadásul olyan jól csinálta, hogy mindenki azonnal elkönyvelte: ő lesz az új Reed Richards az MCU-ban.

Nos, a Marvel máshogy gondolta, Krasinski pedig lehetséges, hogy nem vállalta ezt a felelősséget. Nem tudni, hogy pontosan mi vezetett idáig, de lassan egyre biztosabb, hogy új Richardsot köszönthetnek hamarosan az MCU rajongói. Már fel is röppentek az első, a megszokottnál konkrétabbnak tűnő filmes pletykák a színész kilétéről.

A 2025 májusára kiírt film munkálatai lassan el kell, hogy kezdődjenek, így nem lehet tovább lacafacázni a szereposztással. Reed Richards az egyik kulcsszereplője a projektnek, s most úgy fest, hogy meg is van, ki fogja játszani. A The Last of Us és a Mandalóri sztárja, Pedro Pascal tűnik a befutónak.

Innentől kezdve érdemes árgus szemekkel figyelni a híreket, ugyanis bármelyik pillanatban kiderülhet, kik fogják játszani a Négyes további tagjait.

Ezt olvastad már?

Nézd, míg tudod! – 72 film és 1 sorozat kerül le a Netflixről napokon belül

×