Bizony, jól hallottad, gyökeres átalakulásokban a Leet: a YouTube, a magazin és a webshop is különválik, de jó híreink is vannak!

Bizonyára a legtöbben találkoztatok a hírrel, amiről először a Leet videós tartalmait író, szerkesztő, vágó, komponáló, narráló Danitól értesülhettetek, miszerint átalakul a Leet. Ennek az átalakulásnak a része Büki Dániel búcsúja is, aki mostantól a Leettől függetlenül, hamarosan a saját nevén viszi tovább a csatornát, ami oroszlánrészt az ő tehetségének, tudásának, kreatív vízióinak köszönhetően válhatott olyanná, amilyennek oly sokan megismerték és megszerették.

A búcsú azért is nehéz, mert a magazinnál többen is részt vettek korábban a videós tartalmak előállításában, néhányan szkripteket írtak, mások a már abbamaradt podcastben vendégeskedtek. A Leet YouTube-csatornája ugyanakkor mindig is Danival volt teljes, nélküle pedig – részben a stáb mérete és véges kapacitásai miatt – aligha tudott volna változatlan hatásfokon tovább működni, így kicsit búsan ugyan, de leginkább örömmel vesszük, hogy a lehető legbiztosabb, legértőbb kezekben folytatódhat a néhány évvel ezelőtt megkezdett izgalmas kaland.

Sok sikert Dani, köszönjük és szeretünk!

VISZONT! A magazint sem kerülik el a gyökeres változások!

Mint ahogyan arról már Dani is beszélt, a Leetet üzemeltető korábbi tulajdonos néhány hónapja váratlanul úgy döntött, hogy nem szeretné tovább finanszírozni a magazin működését. A bejelentés ezért mindenkin abszolút váratlanul csattant, de nem volt idő a szomorkodásra, hamar ki kellett találnunk, hogyan lesz tovább.

Itt valószínűleg sokan dörzsölni kezdték a tenyerüket, várva a megfelelő alkalomra a kárörvendéshez, de ők aligha vették észre a magazin körül egy ideje már folyamatban lévő változásokat. Kár volna tagadni, hogy a Leet életében valóban voltak olyan időszakok, amelyek miatt tagadhatatlanul jogos volt a népharag, ezen azonban minden tudásunkkal és új kollégánkkal igyekeztünk, és a jövőben igyekszünk változtatni. Átalakítottuk az írói stábot, a mennyiségről a minőségre próbáljuk helyezni a hangsúlyt, és a cikkek tartalmi felépítésén is sokat csiszoltunk – és fogunk is még csiszolni. Persze, a véleményeinkkel, álláspontjainkkal sokan nem értenek egyet, még a szerkesztőségen belül is sok mindenről vitatkozunk, de ez így van jól, mi sem zárkózunk el a különböző témák eltérő álláspontok mentén történő megvitatásától.

Mivel erről az útról nem szerettünk volna letérni, a háttérben mindenki azon dolgozott, hogy mindez fennmaradhasson. Ezért is örültünk, amikor ebben segítséget kaptunk az új tulajdonosunktól, aki hozzánk hasonlóan nagy, ambiciózus tervekkel néz elébe az egyelőre Leetként közösen tovább működő magazin jövőjének. Ebből már sejthető, hogy hamarosan az online felületetünk is alaposan átalakul, de ezekről majd csak a célegyenesbe fordulva fogunk tudni bővebben beszámolni. Egyelőre még az áttervezésnél járunk, de egészen izgalmas dolgokkal készülünk.

Ami pedig magukat a tartalmakat illeti: hallunk és értünk titeket, tudjuk, hogy milyen irányokba kell mennünk-fejlődnünk. Rajta vagyunk a dolgon! Mobilon például egy ideje már látható egy új menüpont is (a bal felső három vonalat lenyitva), a Magazin, amiben kidolgozott, hosszabb és/vagy érdekesebb cikkeket találhatsz, melyekből naponta több is íródik – természetesen a (NEM a mi agyunkból kipattant) híreink mellett, de sajnos a közösségi médiában ezek az anyagok könnyen elvesznek. Ugyanakkor a hírek közlésének átalakításán is dolgozunk – de erről majd később.

A Leet tehát gyökeresen átalakul, amire az olvasók, a jelenlegi és a korábbi stáb nélkül nem lett volna esélyünk. Valószínűleg sokakat érdekelhet még, hogy ki lehet a jóságos jótevő: hamarosan erről is lehull a lepel, azt viszont elöljáróban elárulhatom, hogy bárminemű politikai érdektől és befolyástól teljesen függetlenül működünk tovább. Köszönjük, hogy velünk voltatok a bajban, vagytok a jelenünkben, és nagyon reméljük, hogy velünk tartotok az előttünk álló izgalmas jövőben is.

×