Őrületes Pókverzumos harcokat ígér a póklányokat főszerepbe állító Pókember-mozi, a Madame Web, ami azonnal elcsavarja a Pókember-rajongók fejét.

2023.11.15. – Egészen őrült dolgokat vetít előre a legújabb Pókember-mozi, a régóta várt, halogatott, de végül 2024. február 16-án mozikba kerülő Madame Web első előzetese, ami úgy tűnik még tovább mélyíti majd a Pókverzumos sztorit. Ha pedig így lesz, és a trailerben bemutatott „gonosz” személyét képregényfogyasztóként jól ismerő rajongóként állíthatom, hogy így lesz, akkor bizony nagy esély van rá, hogy viszontláthatjuk még Andrew Garfield és Tobey Maguire pókfejeit is – már az élőszereplős Miles Morales mellett.

A Madame Web azonban nem csak emiatt lesz egy érdekes film: a Dakota Johnson által játszott címszereplő ugyanis a Pókember-világ(ok) egyik legjelentősebb karaktere, aki a háttérből szövögeti a különböző Pókemberek sorsát – múltját, jelenét és jövőjét, és aki most először lép a filmes univerzumok hálójába. Illetve ez lesz az első olyan Pókmozi is, amiben egyetlen Pókember sem fog feltűnni – a hagyományos értelemben legalábbis, Peter Parkert és Miles Moralest ugyanis ezúttal a póklányok fogják helyettesíteni – köztük is Sydney Sweeney Julia Carpenterjével, azaz a Póknővel.

De ki is az előzetesben látható fekete ruhás „Pókember”?

Nos, ő a 2001-ben indult Hihetetlen Pókember Ezékielje, aki eredetileg Peter Parkert kereste fel egy közelgő veszély, Morlun elkerülhetetlen érkezése miatt. Morlun Pókember egyik leghalálosabb, sebezhetetlen és mindennél erősebb ellensége, aki gyilkos családjával a Pókverzumban utazgatva vadásznak a pókképességekkel rendelkező személyekre – nagyjából úgy, mint ahogyan azt Ezékiel is tette a Madame Web előzetesében.

Hogy Ezékiel pontosan mit is szeretne a lányoktól, az majd februárban kiderül, az viszont biztos, hogy Madame Web feltett szándéka megmenteni őket – ahogyan az összes pókot. Ha nagyjából követik a képregények cselekményét, akkor egy óriási, de inkább gigantikus Pókverzumbéli kalandnak nézünk elébe – feltéve, ha a Madame Web nem hasal el olyan csúnyán, mint korábban a Morbius. Igaz, összességében a Sony Pókember nélküli Pókuniverzuma sem valami ütős: a Venom nem több egy gyenge közepesnél, és bár a nagyon sokat csúszó Kravenről még nem tudunk mit nyilatkozni, annak sem néz ki sokkal nagyobb siker.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Megkérték az AI-t, hogy képzeljen el 100 videojátékot – elképesztő képek születtek

×