Az új PS5 Slim kisebb és letisztultabb külsővel rendelkezik, mint elődje. Azonban van egy funkciója, ami tényleg a mélybe taszítja az alapmodellt.

2023.11.14. – Az Egyesült Államokban már elérhető a Sony legújabb PS5 modellje a „slim”. Ez az a masina, ami technikailag ugyan azt tudja, mint a régi PS5 modell, annyi különbséggel, hogy ez korszerűbb, na meg sokak szerint szebb. Valamint van egy extra tulajdonsága, amivel kenterbe veri a korábbi verziókat. Ez pedig a cseréhető lemezolvasó.

A PlayStation 5 két fajta modellel érkezett meg a konzolpiacra 2020 novemberében. Elérhető volt egy lemezes kiadás, valamint egy olyan masina is, ami csak letöltött játékokkal tudott operálni. Értelemszerűen utóbbi szignifikánsan olcsóbb volt, így sokan a „Digital” kiadás mellett tették le a voksukat.

Új konzol, új lehetőségek

Az új PlayStation 5 „Slim” ezt a kellemetlenséget hidalja át teljesen. Ha az ember úgy dönt, hogy elég neki a Digital adta lehetőséghalom, vesz egy alapgépet és „jónapot”. Ha viszont eljön az a pont, hogy szükség lenne lemezolvasóra, gyorsan be lehet szerezni a kiegészítőt és hozzá lehet kapcsolni a konzolhoz. Így mindenki örülhet.

ps5

Forrás: Sony

Sőt, mint kiderült, ezek a lemezolvasók még úgy is kompatibilisek más gépekkel, hogy regisztrálni kell őket. Többen felhördültek, amikor kiderült, hogy a Sony arra kéri a felhasználókat, regisztrálják a kiegészítőjüket online. Ez egyébként egy könnyed folyamat, amikor installáljuk a lemezolvasót, a hivatalos Sony honlapján hozzárendeljük a készüléket a PSN ID-nkhoz.

Ám a legújabb Unboxing videóknak köszönhetően kiderült, hogy ezen felül nincsen megkötve a kezünk. Ha fogjuk magunkat és lecsatlakoztatjuk az olvasót, majd hozzápászítjuk egy másik konzolhoz, az olvasó működni fog egy rövid regisztrációs folyamat után. Vagyis ha egy barátunknak van Slim masinája, de Blu-ray lemezes játékkal akarunk játszani, a CD mellé bedobjuk a táskába a lemezolvasónkat és mehet a játék egész nap.

 

A kérdés már csak tényleg az, hogy mi történik akkor, ha esetleg a Sony online szolgáltatásai karbantartás, vagy egyéb problémák miatt nem elérhetők? Ilyenkor ugyanis nincs lehetőség regisztrálni az eszközt, vagyis szoftveresen nem fog működni. Emellett a frissítések miatt is érdemes online környezetben használni a lemezolvasót.

Ezt olvastad már?

Mocskos trükk, vagy véletlen? Nem enged ingyen belépni a Facebook

×