A Valve 2023 márciusában jelentette be a Counter-Strike 2 létezését. A skinek árai akkor az egekbe lőttek, most pedig a mélybe zuhannak.

2023.11.13. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a Counter-Strike Global Offensive Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még nem is sejtették, hogy micsoda lavinát indítottak el. A Steam raktárrendszerét segítségül hívva a játékosoknyithatnak, vehetnek, vagy épp cserélhetnek különféle fegyver, kés, kesztyű vagy épp ügynök skineket. Ezek értékét nagyrészt a közösség határozza meg, hiszen a nem annyira jól kinéző skineket vagy a kevesebbszer használt fegyvereken helyet kapó textúrákat egyértelműen olcsóbban szerezhetjük be.

Sokáig 500€ környékén volt a Steam piac felső limitje, 2017-ben pedig közel 2000 dollárra emelte ezt a Valve. Előfordulnak azonban így is olyan skinek, melyek értékéhez képest a 2000 dolláros maximálisan elkérhető összeg is eltörpül. Manapság már senki nem rökönyödik meg, amikor milliós nagyságrendek kerülnek terítékre a Counter-Strike kapcsán. Úgy tűnik, hogy más játékok is elkezdtek időközben kacérkodni a piac gondolatával, a Rainbow Six Siege Marketplace is hasonló próbálkozás lehet majd, persze jóval kötöttebb körülmények között.

Durván megzuhantak a Counter-Strike 2 skinek árai

A Counter-Strike 2 érkezését hatalmas hype övezte. Egyrészt egy új CS verzió mindig izgalmas lehet, másrészt a nagyon zárt tesztelés is sokat segített ebben. A játékosok alig várták, hogy láthassák a régi vagy időközben vásárolt skinjeiket az új játékmotor alatt. Nem véletlen, hogy a márciusi bejelentés után a skinek ára kilőtt az egekbe. Régi és új rajongók is skinek után nyúltak, hogy a végleges megjelenés után már azokkal játszhassanak.

A Counter-Strike 2 azonban nem hibátlan. Hiányoznak régi játékmódok, a gépigény is jóval barátságtalanabb lett, ahogy bizony a csalók is ismét megjelentek. Az sem titok, hogy a sub-tick rendszer sem tökéletes, hiába dolgoznak rajta folyamatosan a Valve mérnökei. Ennek köszönhetően sokan pihenőpályára tették a játékot, eladták a skinjeiket. Ezeknek a tényezőknek köszönhetően csak az elmúlt hétben 10%-ot estek a kisebb-nagyobb skinek árai, ám egész októberben negatív trendet olvashattunk le. Természetesen ahogy javul a játék állapota, ahogy érkeznek új funkciók, könnyedén megindulhat az árcédulák emelkedésre, ám a piacon is jól látható most a csalódottság.

Megérkezett az elmúlt idők legjobb Counter-Strike 2 frissítése

×