Film/TV

Ekkora esélye van a GTA és RDR filmeknek – adaptációkról tárgyal a Take-Two

2023.11.09. – A többek között GTA és RDR játékokat kiadó Take-Two Interactive szerdán tartotta negyedéves pénzügyi beszámolóját, amelyen persze kérdést kapott arról is, mekkora esély van a szupersikeres franchise-ok filmadaptációjára – vette észre a VGC. Strauss Zelnick vezérigazgató elárulta, hogy több tárgyalás zajlik ebben a témában, de „nagyon-nagyon óvatosan megválogatják”, hogy mire bólintanak rá. A hamarosan előzetessel jelentkező GTA VI-ot fejlesztő Rockstar Games anyacége jelenleg két filmadaptáció fejlesztését futtatja.

A jelenleg fejlesztés alatt álló Take-Two filmprojektek a Borderlands és a BioShock. Mindkét címet nagyon komoly figyelem övezi: az előbbiben, amit a horrorlegenda Eli Roth rendez, olyan sztárok domborítanak majd, mint Cate Blanchett, Kevin Hart és Jack Black, míg az utóbbit az I Am Legend és a The Hunger Games rendezője, Francis Lawrence dirigálja – egyébként a Netflix platformjára.

De lesz-e GTA vagy RDR film?

Zelnick az üzleti találkozón kifejtette: bár nem zárkóznak el egyik franchise filmes feldolgozásától se, sőt, tárgyalnak is róluk, egyelőre nem túl valószínű, hogy belevágnak. A cégvezető nagyon jól ismeri a filmes bizniszt, hiszen a 20th Century Fox igazgatói székéből evezett át a Take-Two élére, sőt, egy darabig alelnöke volt a Columbia Picturesnek is. Nem a levegőbe beszél tehát, amikor azt mondja, a film „szuper kihívás, de nagyon nehéz biznisz”.

Az igazgató kifejtette: játékkiadóként mindenképpen harmadik féllel kell elkészíteniük a filmeket, ahogy a Borderlands és a BioShock esetében is, és így már túl sokfelé oszlik a pénz. Bizony: a rideg valóság az, hogy ha nem hoz eleget ahhoz képest, amekkora rizikót vállalnak vele, sosem készítik el a GTA és RDR adaptációkat. Ugyanis túlságosan sikeresek. Példaként megemlítette a Barbie-t, ami 125 millió dollárt hoz a Mattelnek, így, hogy sikeres. Nagyon sikeres.

De ha nem lett volna az, komoly károkat szenvedett volna a márka.

Érdekes, hogy a GTA és az RDR elsősorban azért nem valószínű, hogy egyhamar filmvászonra kerül, mert mindkettő sokkal több pénzt hoz a Take-Two-nak játékként, mintsem, hogy érdemes legyen megkockáztatni velük egy kevésbé sikeres mozis vagy tévés projektet, ahol sokkal nagyobb a bukás esélye. A potenciális haszon tehát nem kecsegtet annyival, hogy könnyen igent mondjanak rá.

Ha minket kérdezel, Zelnick nyilatkozata két dolgot jelenthet. Egyszer szó szerint azt, amit elmondott és fentebb leírtunk, másrészt pedig – burkoltan – azt, hogy így akarja felverni a cége részesedését a tárgyalóasztalnál, ahol filmstúdiókkal beszélget GTA és RDR adaptációkról. Haza beszélve, mindannyiunk érdekében, remélem, hogy az utóbbiról van szó!

Link és Zelda viszont kisvártatva tényleg visszaköszön a mozivászonról:

Gábor János

Korábbi cikkek

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

8 perc telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

9 perc telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

23 perc telt el azóta...

Visszatért a Warzone egyik legjobb fegyvere – Ez a kiegészítő a titok

2024.02.01. - Február 7-én elstartolt a Warzone és Modern Warfare III újabb közös szezonja. A…

38 perc telt el azóta...

Ezt az ingyen játékot neked szánják, ha szereted az agyad is használni játék közben

Bódi Dániel 2024.02.01. - Az egyedi, művészi és a kifejezetten intelligens játékok kedvelői, akik nem…

60 perc telt el azóta...

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

3 óra telt el azóta...