November 10-én nem csak a multiplayer mód élesedik az új Call of Duty-ban. Ekkor debütál a Zombie részleg is, mely DMZ és Warzone hatásokat is tartalmaz.

2022.11.08. – November 10-én hivatalosan is elstartol a Modern Warfare III. Múlt héten az előrendelők már fejest ugorhattak a kampányba, sokan ki is játszották azt. Ez a hét azonban egyértelműen a többjátékos módokról szól. A szokásos multiplayer mód mellett azonban egy félig új módot is köszönhetjük. A Modern Warfare III Zombies vegyíti a korábbi zombi játékmódok hangulatát némi DMZ és Warzone hatásokkal. Nem véletlenül nem kerül implementálásra a DMZ az új menübe, nagy eséllyel előbb-utóbb a jelenlegi támogatása is megszűnhet majd. Két hasonló játékmódot fenntartani nem igazán van értelme és ezt jól tudják a programozók is. Kedd este a Zombie módról árultak el friss információkat a fejlesztők.

A Zombie mód lobby

A Modern Warfare III Zombie kicsit eltér a többi módban megszokott felépítéshez, akkor is, ha az azokban szintén megtalálható Global Panel kialakítást használja:

  • A Main Menu a képernyő fenti részén (Lobby, Gear, Strike Team, Customize, Battle Pass, Store) a következő küldetésre készíti fel a játékosokat, ha mindent sikerült beállítani, a felszereléseket bekészíteni, akkor érdemes csak a következő szekcióra ugrani.
  • A The Match and Progress képernyő pedig meccsbe küldhet minket és azt is láthatjuk, hogy mennyi Zombie Story küldetést sikerült abszolválnunk az elmúlt időszakban.

Strike Team Operatorok

Zombie

A Strike Team-be bármelyik feloldott Call of Duty Operatort kiválaszthatjuk. Legyen szó, Modern Warfare III vagy MW II karakterekről, mindkét játék felhozatala elérhető lesz a zombi módban. Ripper és Scorch Operatorokat pedig bizonyos küldetések segítségével oldhatjuk fel a Zombie játékmódon belül. Minden egyes Strike Team Operator egyéni Equipment Slottal rendelkezik majd, melybe a Killstreakek, Armoror, Gas Maskok és Medical tárgyak kerülhetnek majd.

Rucksacks

A Rucksack felületen azokat a tárgyakat találhatjuk meg, melyeket a csatatéren gyűjtöttük be, netán craftoltuk. Az első időszakban öt szabad hely van a legkisebb táskában, ám a későbbiek folyamán feloldott nagyobb Rucksack táskákba több tárgyat is pakolhatunk. A fenti képen látható, hogy a Large Rucksack akár tíz tárgyat is képes majd befogadni.

Loadout

Zombie

A Loadoutot illetően is viszonylag szabad kezet kapnak a játékosok:

  • Az összes MW III és MW II fegyvert használhatjuk a Zombie játékmódban
  • Működik a Primary + Primary felállás is, de a megszokott Primary + Secondary is
  • A DMZ játékmódhoz hasonlóan itt is találkozhatunk Insured Slotokkal, összesen három darabbal.  Az első időszakban csak egyet engedélyez a játék, a többit küldetéssel kell majd feloldani
  • Az alábbi Tactical és Lethal tárgyakra érdemes felkészülni:
    • Tactical: Stun Grenade, Smoke Grenade, Scatter Mine, Decoy Grenade, Shock Stick, Stim vagy Experimental Gas Grenade.
    • Lethal: Frag Grenade, Claymore, Throwing Knife, Thermite, Proximity Mine, Drill Charge, Sticky Grenade, C4, Molotov Cocktail, Breacher Drone

Field Upgrade & Perk-A-Cola

Zombie

Ezúttal sem ússzuk meg Field Upgrade és Perk-A-Cola tárgyak nélkül. Ezek Zombie specifikus képességekkel rendelkeznek majd. A Field Upgrade-ek esetében különböző hatásokra kell számítani, mint például a csapattársak gyógyítása, láthatatlanság vagy épp az ellenfelek lelassítása. A Perk-A-Cola esetében a Perkekre jellemző változók élesednek. Számíthatunk magasabb alap HP-re, gyorsabb újratöltésre vagy épp gyorsabb HP újratöltésre. A fejlesztők ezekkel csak a felszínt kapargatták, biztos, hogy jó pár hétnek kell eltelelnie, hogy mindenki kiismerhesse magát a Call of Duty megújult Zombie módjában.

Forrás és részletesebb leírások: COD Blog 

Ez az 5 fegyver érkezik a Modern Warfare III és Warzone első szezonjában

×