Nem feltétlenül kell a félmillió forintos kategóriából szemezgetnünk, ha erős mobilt akarunk. A középkategóriás telefonok is megállják a helyüket manapság.

2023.11.08. – Nem titok, hogy a legtöbb, telefonnal kapcsolatos hírben csak a csúcskategóriával találkozhatunk. Apple A17 Chip, kinyitható telefon, 200 megapixeles kamerák, Snapdragon 8 Gen 3 bemutató. Ezek uralták az elmúlt hetekben a nemzetközi és hazai sajtót is. Néha hajlamos is elfeledkezni az ember arról, hogy a legtöbben bizony nem ebből a kategóriából szemezgetnek. Egyértelműen a középkategóriába pozicionált telefonok a legkelendőbbek. Ezek már elég gyorsak ahhoz, hogy akár évekig is használhassák őket, de mégsem kell otthagyni egy fél kocsi árát az üzletben.

Többféle benchmark létezik Android platformon. Néhány csak a telefon processzorát méri, más alkalmazások csak a GPU nyers erejét. Az AnTuTu azonban hosszú évek óta elengedhetetlen szereplője ezeknek a teszteknek. Nem véletlenül, hiszen rengeteg munkafolyamaton keresztül méri a telefon erejét. A CPU és GPU nyers ereje itt sem marad ki, de a valósághoz közel álló képműveletek, memóriamérések sokkal átfogóbb képet adhatnak, mint egy Geekbench vagy egy 3DMark. Szerencsére a fejlesztők is így gondolják, ezúttal a középkategória legjobb telefonjait.

Ezek most a leggyorsabb középkategóriás telefonok

Androidos telefonok

A lista első helyére a Realme GT Neo5 SE került, 1 154 600 ponttal. A készülékben egy Snapdragon 7+ Gen 2 lapkakészletet találunk, melyet 1 TB-nyi tárhely és 16 GB-nyi memória egészít ki. A virtuális ezüstérmet a Redmi Note 12 Turbo viheti haza, melyben szintén ezeket az alkatrészeket találhatjuk meg. A harmadik helyre megérkezett a Dimensity 8200 lapkával felszerelt iQOO Z8, jól látható, hogy a Dimensity egyre nagyobb szeletet kér magának az iparágból. A lista további helyezettjei:

  • 4. vivo S17 PrO
  • 5. iQOO Neo7 SE
  • 6.  Xiaomi Civi 3
  • 7.  Redmi K60E
  • 8.  OnePlus Ace Racing Editiont
  • 9. Redmi Note12T Pro
  • 10.  OPPO Reno9 Pro 5G

Kiemelendő, hogy míg a csúcskategóriában egyértelműen a Snapdragon uralkodik, addig a középkategóriában már a Dimensity lapkakészlet vette át az uralmat. A MediaTek most már tényleg megérkezett a második helyre, remélhetőleg a támogatással és a stabilitással sem lesznek majd később problémák. Ha erős, de középkategóriás telefonok után kutatunk, akkor a fenti kategóriából érdemes szemezgetni.

Forrás: HVG

Az Nvidia vezetője szerint Jackie Chan tudná őt a legjobban eljátszani

×