Az X, korábbi nevén Twitter teljesen elveszít a PlayStation játékplatformot. A Sony úgy döntött, megszűnteti az integrációt a konzolokon.

2023.11.07. – Kétségtelen, hogy az egyik legnagyobb előnye a Playstation konzoloknak, hogy a videojátékok futtatása mellett egyfajta multimédiás központként is használható. A legtöbb elérhető streaming applikáció és közösségi oldal is elérhető rajta, amivel kedvünk szerünk érintkezhetünk a közösséggel. Úgy tűnik azonban, hogy ennek egy jelentős része szűnik meg hamarosan.

A Sony jövő héten megszünteti az X (Twitter) integrációt PlayStation 4 és PlayStation 5 konzolokon.

A PlayStation support oldalán közzétett bejelentés szerint november 13-án megszűnik az a lehetőség, hogy az X-en közzétett tartalmakat PlayStation 4 és 5 konzolon is megtekinthessük, valamint hogy tartalmakat, trófeákat és egyéb, a játékkal kapcsolatos tevékenységeket közvetlenül PS5-ről és PS4-ről osszuk meg az X-en. Maga az X tehát teljesen használhatatlan lesz a Sony konzoljain, 2023. november 13-tól.

A PlayStation 4 és PS 5 Twitter integrációja – ami nem lett soha X-re frissítve – az elmúlt évtizedben egyszerű módot jelentett a játékképek és klipek megosztására a közösségi oldalon. Naponta több ezer, PlayStationön rögzített kép és videó jelent meg az X-en a #PS4Share és #PS5Share hashtagekkel. A Twitter/X integráció eltávolításával a PlayStation játékosainak nem lesz egyszerű a dolguk, ha továbbra is meg akarják osztani a tartalmakat. A Sony különösebben nem kommentálta a változás okát.

A rivális Microsoft hasonló lépést tett az év elején, amikor levette a Twitter/X integrációt az Xbox konzolokról és a Windows Game Barról. A Microsoft döntése egybeesett a Twitter/X új API-árazási struktúrájának bevezetésével, ami egy olyan vállalatnak, mint a Microsoft, havonta több mint 40 000 dollárba kerülhet. Egyelőre a Nintendo Switch még támogatja a tartalommegosztást az X-re.

Ezt láttad már?

A 10 legjobb anime harcos rangsora – szerinted is ők a legnagyobbak?

×