A Valve nem csak a játékmotort cserélte le az új Counter-Strike játékban. A füstök is teljesen máshogy viselkednek, új lehetőségeknek utat nyitva.

2023.11.07. – A Valve szeptember elején startoltatta el a Counter-Strike legújabb korszakát. A Counter-Strike: Global Offensive helyére érkezett az egyszerűen csak „CS 2” néven hívott verzió. Bár a Steam egyszerű frissítésként ajánlotta fel, valójában egy teljesen új játékot köszönthetünk benne. A játékmotor teljesen új lett, de rengeteg funkció és mechanika is megváltozott. Elég csak a buy menüre, az új Loadout rendszerre vagy épp a füstgránátokra gondolni. Az utóbbi teljesen új irányt adhat a meccseknek, hiszen a viselkedésük átalakult.

Vannak olyan füstök, melyek továbbra is a CS:GO verziónak megfelelően működnek. Vannak azonban olyanok is, melyek teljesen használhatatlanok lettek a Counter-Strike 2 frissítés után. Természetesen érkeztek új ötletek is, ahol az új füstök adta lehetőségeket is kihasználják már a játékosok. Sajnos ezek közül néhány el is tűnt a süllyesztőben, hiszen március és szeptember között a smoke gránátokat is folyamatosan alakította a Valve. Hol a méretük változott, hol a kiterjedésük viselkedése. Nem könnyű ezeket észben tartani, 100 videót átböngészni pedig nem túl szerencsés meccs közben.

Soha nem volt még ilyen könnyű Counter-Strike 2 füstöket tanulni

ALE, a korábban aktív CSGO/CS2 leaker büszkén jelentette be, hogy elkészült a GO Nade nevet viselő alkalmazásával. Az applikáció teljesen ingyenes, nem szükséges fiók hozzá és reklámoktól sem kell tartani. A fenti tweetben egy rövidke videó keretein belül be is mutatta a használatát. Sajnos egyelőre csak iOS platformon érhető el, ám a tervek szerint az Android változatra sem kell olyan sokat várni. Remélhetőleg a Counter-Strike játékosok életét megkönnyítheti ez a kis segédprogram, hiszen pár kattintással megtudhatjuk egy adott pálya legütősebb füstjeit. Egy próbát mindenképp megérhet.

Nem hallasz semmit Counter-Strike 2-ben? – Ezeket használják a profik

×