Mégsincs bajban a TLOU univerzum bővítése? A rossz hírek ellenére úgy fest, okkal bízunk benne, hogy megkapjuk a multiplayert.

2023.11.06. – Régi vesszőparipája a The Last of Us rajongóinak, hogy a játék világa üvölt a multiplayer verzióért. Közben sajnos olyan hírek is napvilágot láttak, amelyek szerint bár tervben volt, törölték a projektet. A rendező, ugyan furcsa köntösben, de lényegében hivatalosan közölte, hogy nem állt le.

Forrás: Naughty Dog

Vinit Agarwal érdekes megoldással tisztázta a régóta feszítő kérdést, hogy folytatódnak-e a TLOU multiplayer munkálatai. Posztolt egyet az X-en arról, hogy befejezett egy Super Mario játékot. Kemény menet volt: mint írja, több mint 300-szor halt meg, mire sikerrel járt. Ezzel alighanem a kitartását és szívósságát akarta demonstrálni a követőinek, aztán mintegy mellékesen megjegyezte: igen, továbbra is dolgozik AZON a játékon.

A TLOU multi verziójának rendezője további részleteket nem árult el a projektről. Ez azért nagy kár, mert a rajongók lábon kihordtak egy infarktust májusban, amikor a Bloomberg közölte: az eredeti tervekhez képest biztos, hogy jelentősen csúszik több játék megjelenése, többek között a TLOU multié is. Ezután jött a Kotaku jelentése a múlt hónap elején arról, hogy a The Last Of Us stúdiója, a Naughty Dog több tucatnyi dolgozót elbocsát. A jelentés szerint a kirúgott kollégák többsége tesztelésen dolgozott, de állítólag a művészeti és a gyártási részleg is vérveszteséget szenvedett. A hírek szerint legalább 25 fejlesztőt építettek le.

A Naughty Dognál történt leépítsek miatt egyre több pletyka arra engedett következtetni, hogy a projekt sosem lát napvilágot. Erre cáfolt rá most Agarwal. Megerősítés ide, megerősítés oda, erre a game-re még biztosan sokat kell várni, de legalább végre kiderült, hogy nem adták fel, és folyamatosan dolgoznak rajta.

A TLOU tévés adaptációja szintén várat még magára:

Pofára esés: kiderült, mikor jön leghamarabb a The Last of Us 2. évada

×