Több battle royale játékban is aktív szerepet töltenek be a botok. Úgy tűnik, hogy a Warzone sem lesz ez alól kivétel, ha megérkezik a MW III integráció.

2023.11.05. – Manapság már nem lepődnek meg a játékosok, amikor bizonyos címekben bizony igazi botokkal találkozhatnak. Főleg a battle royale kategóriában figyelhettük meg ezt a tendenciát az utóbbi években. Játékórától, skill szinttől függően a szervert bizonyos számú bottal tölti fel a játék. Ennek köszönhetően nagyobb lehet a sikerélmény, illetve jóval könnyebben, gyorsabban találhatnak meccseket a felhasználók. Az ilyen játékok közé tartozik a Fortnite és a PUBG is. Utóbbiban ráadásul akár tudatosan is mehetnek botok ellen a játékosok, ha épp ahhoz van kedvük. Sokáig azt hihettük, hogy a Warzone is ezek közé tartozik.

A Call of Duty battle royale módját, a Warzone-t is sok kritika érte ezzel kapcsolatban. Az adatbányászok azonban akkor megnyugtattak mindenkit, hogy a fájlok alapján nem dolgozik ilyen módszerekkel a játék. Sokkal inkább arról lehetett szó, hogy a valóban nagyon gyenge és kezdő játékosokkal találkozott a jobb játékos. Ezt sokan VPN segítségével is szeretik kihasználni, nem véletlenül született azóta erre egy külön iparág. Néhány játékos próbálkozik botok segítségével végzett XP farmolással, ám ezeket a fejlesztők szűrik. Könnyen lehet azonban, hogy hamarosan ez megváltozik.

Tényleg érkezhetnek a botok Warzone-ba

Alaix, az utóbbi év egyik legaktívabb Warzone adatbányásza a Modern Warfare III fájljait vizsgálva jutott erre a következtetésre. A Modern Warfare III integrációt követően bármikor élesíthetik ezt a fejlesztők. A botok ráadásul kevesebbet is sebezhetnek a játékosokra, mint az igazi ellenfelek, így akár teljesen megtévesztő meccsekben is részt vehetnek a kezdő vagy nagyon gyenge felhasználók. Alaix úgy véli, hogy a botok teljesen kész állapotban vannak, gyakorlatilag csak a nagy piros gombot kell majd csak megnyomnia a fejlesztőknek. Remek kérdés, hogy erre mikor kerül sor. Sokan arra tippelnek, hogy már a decemberben megérkező első szezon során élesedhetnek ezek a változások.

PvE Warzone?! – Erősen kritizálják most a Modern Warfare 3 kampányát

×