Manapság kifejezetlen ötlettelen telefonos felhozatallal találkozhatunk. Voltak azonban olyan időszakok, amikor sokkal egyedibbek voltak a telefonok.

2023.11.02. – Lehet szeretni vagy épp utálni az Apple-t, egy azonban biztos. Az iPhone megjelenése alapjaiban rázta fel a mobilos iparágat. Voltak, akik annak idején ki is nevették a készüléket, ám mára világossá vált, hogy ezen az úton kellett elindulnia a gyártóknak. Azóta már a Samsung, a Xiaomi vagy épp a OnePlus is évente jelenti be a készülékeit. Azonban voltak olyan cégek is, akik megszűntek, átalakultak az elmúlt 10-15 esztendő folyamán. Éppen ezért különösen érdekes lehet megnézni 2009 telefonos felhozatalát. Szerencsére ebben a segítségünkre sietett az Gabor83127 TikTok csatorna, aki abból az évből származó Telekomos, T-mobile-os tájékoztatót töltött fel a közösségi platformra. Ugye, hogy mennyivel sokszínűbbek voltak a telefonok?

Ezek a telefonok kerültek a boltok polcaira 2009 őszén

Megfigyelhetjük az akkori készülékek felhozatalát. Szerencsére a részletes specifikációk sem maradtak ki, jól látható, hogy mennyivel változatosabb volt akkor az összkép. Az egyik oldalon az előfizetéseket és azok árait is megpillanthatjuk, szintén érdekes lehet ezt összehasonlítani a mai csomagokkal és az árcédulákkal. Sajnos a mobilok akkori árai nem szerepelnek a tájékoztatókban. Manapság talán a Fold, Flip és hasonló kialakítású készülékek tudják kicsit megtörni az egyhangúságot, a többi telefon a hosszú évek óta bejáratott sémára épül.

Te használtad valamelyik telefont a fenti listából?

Az Apple 48 millió forintnyi iPhone-t küldött ki valakinek tévedésből

×