Ajándék lónak nem illik a fogát nézni, de ezeknél a játékoknál azért acélosabb trióra számítottak a PS Plus olcsóbbik csomagjának már többet perkáló előfizetői.

2023.11.02. – Rengeteg játékost haragított magára a Sony, miután igencsak megemelte a PS Plus játékszolgáltás mindhárom szintjének árazását, amit később „a fenntartható magas minőséggel” magyarázott. Azóta jöttek-mentek a játékok, és bár szép számmal akadtak köztük remek alkotások, valójában semmivel sem nyújt többet, mint a jelentősen olcsóbb konkurencia, a Game Pass.

Sőt, a két szolgáltatás között még nagyobb lett a különbség: Xboxon mostanság meszelték el a Live Gold-modellt, ami a PS Plus Essential-csomagjával volt egyenlő, azaz egy nyomottabb havidíjért cserébe nem csak az online funkciókhoz és játékmódokhoz enged hozzáférni, de havonta egy fél marék játékkal még meg is ajándékozza a tagokat. Ezt most beépítették a Game Pass-ba, így a konkurencián mostantól ingyen játék helyett már egy szűkösebb, de csábító játékkínálathoz férnek hozzá a Core-ra átnevezett csomagba terelt felhasználók.

Minderre azért tértem ki, mert egy hasonló átalakulás a PS Plusnál is esedékes volna, már csak azért is, mert ezen az áron már egyre kevésbé éri meg Essential-előfizetőnek lenni. A Sony ugyanis hiába próbálkozik, a beígért kiemelkedő minőséget nem lehet hosszútávon fenntartani – aminek ékes bizonyítéka lesz a novemberi ajánlat. A PS Plus legolcsóbb, havi 3200 forintba kóstáló szintével az előfizetők három játékot fognak kapni:

  • a Mafia II: Definitive Editiont – ami merő csalódás a 2010-es eredetihez képest (tele van buggal, és mindenféle hibával)
  • a Dragon Ball: The Breakerst – ami egy roppant unalmas és vérszegény aszimmetrikus, 7 vs 1 multiplayer (Dragon Ball-rajongók a világból is ki fognak szaladni ettől)
  • illetve az Aliens: Fireteam Elite-et – ami egy négyfős kooperatív shooter, nem rossz cucc, de abszolút kihagyható, xenomorf-rajongóknak kötelező.

Ezeket a címeket vizslatva azért nem pont a legmagasabb minőség jut az ember eszébe, pláne, hogy az Xbox Game Pass, tehát az ugyancsak konzolos szolgáltatás 3190 forintért cserébe nyújtja pontosan azt, amit a PS Plus középső, és drágább csomagja, az 5000 forintos Extra (méghozzá elsőnapos megjelenésekkel). Sőt, ha lemondjuk az Essential-előfizunkat, akkor a korábban berámolt ajándékokat is fújhatjuk – ellenben a régi Live Golddal berámolt játékokkal, melyeket a megszűnés után is megtarthattunk.

Ki-ki döntse el magának, hogy 3200 forintot megér-e még az Essential, de nyilván azoknak nehezebben megy a lemondás, akik évek alatt nagy játékgyűjteményt halmoztak fel általa. Ugyanakkor sokkal jobb üzletnek tűnik az Extra, amellyel minden korábbi előnyt megtarthatunk, és még egy igen masszív, még a Game Passnál is nagyobb játéktárhoz nyerhetünk hozzáférést.

PlayStation Plus Monthly Games for November – Mafia II: Definitive Edition, Dragon Ball: The Breakers, Aliens Fireteam Elite

Kép: PlayStation

Ezt is érdemes elolvasnod:

8 csodálatos titok és utalás a Spider-Man 2-ben, amiket te is könnyen meglelhetsz

×