Összeszedtünk 8 egészen remek utalást, titkot, easter egget a Spider-Man 2-ből, melyeket nem csak könnyű, de érdemes is felkutatni.

1. A csodálatos és hihetetlen Pókemberek!

Mindenkinek megvan az ujjal mutogatós pókmém, amit még az is ismer, aki még azt sem tudja, hogy az 1967-es animációs sorozatból eredeztethető. Azóta ezt a jelenetet több Pókemberben is reprodukálták már, legutóbb például az Irány a Pókverzum animációs csodában, előtte pedig a Marvel-filmunivezrumban lőtték el ezt a poént Andrew Garfield, Tom Holland és Tobey Maguire előadásában, amit a mozi közönsége óriási ovációval jutalmazott.

Ezt a poén természetesen a spider-Man 2-ből sem maradhatott ki, és mivel a két pókfej, Miles és Peter simán összefuthatnak egymással New York utcáin, még adja is magát a dolog. Ezt nem is nagyon rejtették el, egyszerűen csak oda kell menni a másik hőshöz, majd lenyomni az akciógombot, a többit pedig már intézik is a hálószövők.

2. Vannak itt Taylor Swift-rajongók?

Mert a fejlesztők között egészen biztosan találunk néhányat, akik New Yorkban legalább egy utalást elrejtettek a kedvenc zenészükről. A város egy pontján (az alábbi videóból megtudod, hogy pontosan hol) van egy utca és utcaszám, melyek nem igazán felelnek meg a valóságnak. Aki nem tudja, hogy mit kell keressen, az simán elhálóhintázhat mellette, a switiek viszont biztosan ujjongva mutogatnak a képernyőre, amikor meglátják a Cornelia Street nevét a 13-as szám mellett. Előbbi utcában Taylor Swift lakott sokáig, míg az utóbbi az énekesnő kedvenc száma.

3. Stan Lee

Nincs Marvel Stan Lee nélkül. ezt jól tudja már mindenki, hiszen míg élt a mester, addig szinte az összes hozzá köthető szuperhősös produkcióban lenyomott egy általában vicces kameót, a 2018-ban bekövetkezett halála óta érthető módon már nem igen mosolyog vissza ránk a képernyőkről. Az Insomniac fejlesztői azonban kitaláltak egy fantasztikus módot arra, hogy Stan Lee-t beemeljék a játékukba: egy virtuális szobrot emeltek neki a digitális New York utcáin.

4. Wakanda Forever!

De nem Stan Lee az egyetlen elhunyt Marvel-ikon, akinek a fejlesztők örök emléket emeltek a játékban. A Marvel-filmuniverzum Fekete Párduca, Chadewick Boseman egy súlyos betegség miatt 2020-ban váratlanul életét veszítette. A film folytatása is az ő gyászáról és örökségéről szólt, és bár a Spider-Man 2 egy másik univerzumban játszódik, Miles karakterét irányítva mi is leróhatjuk a színész előtt a tiszteletünket.

Ehhez csak el kell látogatnunk a wakandai nagykövetség elé, majd megnyomni az akciógombot. Ez viszont Peterrel valamiért nem működik, az okát viszont nem ismerjük – de előfordulhat, hogy egy bug csupán.

5. De fantasztikus ez a négyes!

Bár a játékokban egyelőre még nem tűntek fel Pókember legnagyobb szövetségesei, a Fantasztikusok, de az elrejtett utalás alapján már csak idő kérdése csupán, hogy találkozhassunk velük. A főhadiszállásuk legalábbis a Spider-Man 2 cselekménye alatt már javában épülget, amire Hell’s Kitchen környékén lengedezve még rá is bukkanhatunk. Ez persze még nem a kész Baxter Building, de fogadni mernék, hogy a következő etapra már teljes pompájában mászhatunk fel a tetejére.

6. Delilah és a Pókverzum

Ez az utalás/easter egg annak ellenére hardcore szint, hogy viszonylag könnyű belebotlani. A Spiderbot küldetés legvégén egy naaaagyon ismerős portál fogad bennünket, aminek túloldalán egy ismeretlen, Delilah nevű nő várja hősünket.

Róla azt érdemes tudni, hogy eredetileg szerepelt volna a Pókverzumon átban, de végül a vágószobát nem élte túl – de egy mellékküldetés erejére szerepet kapott a játékban. Ő a Spider-Man 2099 világának egy veszélyes bérgyilkosa, aki többször is összebalhézott már…. Miguellel, azaz a jövőbeli pókfejjel. Vajon a pókverzum ide is begyűrűzik majd?

7. A Hírharsona, az Amazing Fantasy 15. száma, és Steve Ditko

Pókember karaktere legelőször az 1962-es kizárólag Amerikában futott Amazing Fantasy 15. számában tűnt fel, bár akkoriban Stan Lee főnökei nem különösen bíztak a hálószövő sikerében. Azóta persze tudjuk, hogy ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna, hiszen Pókember a világ egyik, ha nem a leghíresebb és legimádottabb szuperhőse.

Lee mellett még a legendás művész, Steve Ditko is részt vett a karakter alakításában: együtt tervezték meg a hős kinézetét, illetve Ditko illusztrálta a legelső történeteket is. Az Amazing Fantasy borítója így vált ikonikussá, amelyet bizonyára mindenki jól ismer már: Pókember egyik kezében a hálóját markolja, a másik hóna alatt pedig egy embert szorongat.

A játékban a The Photo Help nevű mellékküldetés részeként ezt a képet láthatjuk többször is, de leginkább a Hírharsona címlapja miatt lehet különösen vicces. Szinte el sem téveszthetjük, de most már legalább azt is tudjuk, miért olyan érdekes.

8. Dazzler

Ez is a hardcore utalások egyike, ami a legnagyobb rajongókon kívül valószínűleg senkinek sem esett le. Az X-Menben Alison Blaire-t hívják Dazzlernek, aki bár nem egy gyenge szuperhős, a világ megmentése helyett inkább a saját popzenei karrierjére fókuszál. A játék egy Coney Islanden játszódó jelenete közben lehetünk figyelmesek egy „Dazzler’s Stage” nehezen eltéveszthető feliratra, ami teljesen egyértelműen Blaire-re utal.

Érdekesség, hogy nem most először sütnek el egy Dazzler-utalást Marvel-játékban: legutóbb a sokkal több figyelmet és sikert érdemlő Guardians of the Galaxy-ba rakták be, akkor Quill szobájának egy poszterén láthattuk.

Természetesen a Spider-Man 2-ben még ennél is jóval több elejtett és elrejtett utalás, titok és easter egg akad, ami csak a felfedezőjére vár, így javallott különösen nagyra nyitott szemmel lengedezni a felhőkarcolók között.

Ezt is érdemes elolvasnod:

 

×