Alapvetően nem ajánljuk internetezgetésre a PS5 elrejtett böngészőjét, amit sajnos csak kisebb trükközéssel lehet elővarázsolni.

2021. 12. 27. – A Sony valamiért úgy gondolta, hogy mivel úgyis olyan kevesen barangolnak az internet sztyeppéin konzolokról, teljesen kihagyják az újgenerációs masinájukról a böngészőt. Ez már csak azért is lehet furcsa, mert nemhogy az Xbox Series konzolokon is van erre egy dedikált program, de még az eggyel azelőtti generáción, a PlayStation 4-en is adott a webböngészés lehetősége.

Igen ám, csakhogy valójában nagyon is van böngésző a PS5-ön, csupán jól el van rejtve az avatatlan szemek elől. Óriási trükközésekre, hatalmas technikai tudásra szerencsére nincsen szükség ahhoz, hogy használni lehessen, azonban érdemes felkészülni rá, hogy rendkívül korlátozott módon lehet csak használni. Ez azt jelenti, hogy a szöveges dolgokon túl a multimédiás tartalmakkal (leginkább videók és zenék) nehezen boldogul.

A rejtett böngésző eléréséhez vezető legegyszerűbb út a beszélgetéseinken át visz. Mármint szó szerint: a legkönnyebb és leggyorsabb módja a netböngésző elérésének, ha egy cimboránknak elküldünk egy hivatkozást, mint például azt, hogy Google.com. Ezután az elküldött és aláhúzott szövegrészre kell kattintani, és máris megvolnánk.

Ha valamiért ez nem opció, akkor a Beállítások menüpontra kell navigálnunk, majd lenyitnunk a felhasználói, azután pedig a más szolgáltatások összekapcsolását jelző almenüket. Itt ki kell választani a Twitter-profillal való összekapcsolást, majd amikor felugrik a bejelentkező ablak, a bal felső sarokban látható Twitter-ikonra kell kattintani.

Kép: Tom’s Guide

Ezután a hagyományos asztali Twitter bejelentkezési felületre kerülünk. Itt ugyan még mindig nem írhatunk az URL-sávba, de miután bejelentkezünk a fiókunkba már ez sem lesz többé akadály. Innen tulajdonképpen bármilyen internetes portált elérhetünk, igaz, trükközéssel, ugyanis a twitteres linkeket kell lekattintani hozzájuk (másik profil -> üzenet), de érdemes felkészülni rá, hogy az élmény koránt sem lesz elégséges.

Ha valaki videós-zenés tartalmakat szeretne nézegetni, vagy a háttérben hallgatni, akkor mindenképpen a PS-en elérhető alkalmazások között válogasson. Minden másra ott a mobil, vagy a PC. Sajnálatos, hiszen ha nem is a legtöbben, de egészen sokan élnének a konzolos böngésző lehetőségével, ami most talán még sci-finek tűnhet a PS5-tulajok számára, de talán a jövőben erre is érkezik majd egy hivatalos alkalmazás. Bár, ha a böngésző elhagyásának oka a webes Game Pass és a hasonló szolgáltatások elkerülése volt, akkor erre aligha van bármilyen esély.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Melyik a jobb? – Az új, vagy a régi PlayStation 5-öt érdemes választani?

×