A Valve fejlesztői nem pihennek, egy teljesen új verziót tesztelnek. A kíváncsi játékosok kipróbálhatják a Counter-Strike 2 béta felülete alatt.

2023.10.25. – A Valve egy hónapja startoltatta el a Counter-Strike legújabb korszakát. Közel fél év tesztelés után a CS:GO helyére lépett a CS2, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Papíron a Counter-Strike 2 egy sokkal kifinomultabb megoldásokat felvonultató változat, ám vannak még problémák. Jelenleg a gépigény is hagy némi kívánnivalót maga után, akár millió forintos összeállításokon is akadhat a játék. Néhány mechanika sem úgy működik ahogy kellene, illetve a csalókérdés is kifejezetten égető lett az utóbbi hetekben.

Hiba lenne azonban azt hinni, hogy a Valve nem dolgozik semmin a háttérben. Rengeteg játékos panaszkodott arra, hogy Counter-Strike 2-ben irreális mennyiségű packet loss jelentkezik, míg a többi címben ez nem jellemző. Ez természetesen a játékélményben is megmutatkozik, élvezetlenné téve a CS2-t. Pár nappal ezelőtt, egy „test” nevet viselő béta ág bukkant fel a játékkal kapcsolatban, ám senki nem tudta, hogy milyen cég szolgált. Szerencsére a cég egyik mérnöke hamar elárulta.

Nincs több idegesítő packet loss Counter-Strike 2-ben?

Általában gyengébb internettel rendelkező játékosoknál jelentkezik a hiba, ám úgy tűnik ezért a Counter-Strike 2 felelős, nem pedig az internet. Az első tesztek alapján a Valve által tesztelt hibajavítás működik, így nagy eséllyel heteken belül az éles változatba is megérkezhet. Ha szenvedsz a fenti hibától, akkor mutatjuk, hogy milyen módon próbálhatod ki most is, vállalva a kockázatot, hogy más bugokkal is találkozhatsz a test változatban.

Counter-Strike 2 béta

A Counter-Strike 2-t kell kikeresnünk a könyvtárban, majd jobb klikk – beállítások felé venni az irányt. Ezt követően a Béta/Betas fület kell megkeresni és a Private Betas mezőbe beírni az outofordertest szócskát.

Counter-Strike 2 béta

Ezt követően pedig a Beta Participation melletti menüt lenyitva a test-test opciót kell kiválasztani és máris elindul a letöltés. A Valve jelezte, hogy lehetnek problémák ezzel a verzióval, így tényleg csak akkor érdemes adni neki egy esélyt, ha folyamatosan szenvedsz a packet losstól.

Teljesen elromlottak a Counter-Strike 2 raktárak – Azért ne ijedj meg

×