A legújabb King Kong játéknak sikerült elhódítani a 2023-as szarkoronát a The Lord of the Rings: Gollumtól.

2023.10.19. – Nem gondoltam volna, hogy ezt idén még le fogom írni, de végül csak nem a The Lord of the Rings: Gollum lesz 2023 legtrágyább játéknak csúfolt tákolmánya. Október 17-i nemes napon ugyanis szép csendben, nem túl nagy csinnadratta vagy hírverés közepette megjelent egy King Kong-játék, ami új szintre emeli a vállalhatatlan szó jelentését.

A legrosszabb az egészben nem is a játékmenete, ami a legegyszerűbb, körülbelül 20 évvel ezelőtti szintet sem nagyon éri el, hanem az ezzel egyáltalán nem korreláló pofátlan árazása. A Skull Island: Rise of Kongot ugyanis a chilei fejlesztőcsapata, az Iguanabee Entertainment 13.900 forintért vesztegeti konzolon, a Steamen pedig 15.000-et akasztanának le a gyanútlan áldozatokról.

Igaz, már a HIVATALOS leírása is beszédes, legalábbis gyanúra adhat okot:

„Vágj bele egy külső nézetes akció-kaland küldetésébe, hogy megbosszuld a szüleid halálát a végső csúcsragadozó keze által: Gaw. Pusztítsd el az ősi bestiák hordáit, és végezz az ősellenséged csatlósaival, hogy a Koponya-sziget jogos királyává válj. Járd be a titokzatos szigetet, és fedezd fel a sziget által kínált történeteket és titkokat, miközben mocsarakat, vízeséseket, dzsungeleket és skullite-tal teli barlangokat fedezel fel, amely a sziget növény- és állatvilágának erejét adja.”

– írják, tele mindenféle nyelvi hibával, ami a lehúzások-átverések egyik legegyértelműbb jele. Egyébként erre szoktak figyelmeztetni a kibervédemi szakemberek is, akik általában a helyesírási hibákra is fel szokták hívni az emberek figyelmét az adathalász SMS-ek és emailek kapcsán. Szóval messziről gyanús lehet a program.

Azt persze nem tudni, hogy a chileiek pontosan mit is csinálnak a játékosok adataival, de végeredményben valamit adnak is: egy botegyszerű, szórakoztatónak még a legjobb indulattal sem nevezhető 3D-s, de kifejezetten ocsmány, King Kong-sztorira csak el-elvétve emlékeztető bárgyú izét, amit ímmel-ámmal, de néha még játszani is lehet. Az ember mindez alapján azt is gondolhatná, hogy biztos gyerekeknek készült, de az a helyzet, hogy a Skull Island: Rise of Kongot még nekik sem lehet jó szájízzel ajánlani – pláne olyan valóban szórakoztató címek ellenében, mint a Roblox vagy a Fortnite.

Ehhez képest pedig a Gollam-játék egy Év játéka.

Senki, még véletlenül se vegye meg ezt a játékot, mert nem több egy pénztemetőnél. Még akciósan sem! Ha 500 forintért fogják adni, akkor maximum katasztrófa-turisztikai és oktató célzattal talán érdemes lehet ránézni, de ennél többet sajnos semmiképp sem ér. Ha viszont King Kong-rajongóként valami különlegessel szeretnél játszani, akkor inkább a 2005-ös Peter Jackson King Kong filmjének játékadaptációját érdemes elővenned, amit egy igazán tehetséges és értő Ubisoft Montpellier készített a rendezővel közösen.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Meglepő, de ebből a 9 sikersorozatból VIDEOJÁTÉK is készült

×