Miután a Microsoft immár hivatalosan is Activision-Blizzard tulajdonosa, Phil Spencer, az Xbox vezetője megnyugtatta a COD játékosokat.

2023.10.18. – Idén október 13-án a Microsoft végre lezárta az Activision-Blizzard 68,7 milliárd dolláros felvásárlását. Egy évig tartó jogi akadály leküzdése után a brit hatóságok végre a helyére tették az utolsó puzzle-darabkát is, és jóváhagyták az üzletet. Természetesen ez jelentős hatással van a Call of Duty és az Overwatch franchise-okra is. A PlayStation rajongók persze attól tartottak, hogy ennek hatására a CoD játékok távoznak a Sony konzoljairól. Erről egyelőre szó sincs, viszont a korábbi PlayStation-exkluzív kontektek úgy tűnik, megszűnnek.

Vége a Call of Duty platform-exkluzív kontentjeinek!

Bár az Xbox rajongók, különösen a Game Pass előfizetők egyből abban reménykedtek, hogy a CoD játékok azonnal bekerülnek a szolgáltatásba. Bár erre még egy picit várni kell, végül megkapják az áhított CoD címeket. A Microsoft ugyanis bejelentette, hogy az Activision-Blizzard játékkatalógusa csak 2024-ben érkezik a Game Passba. Ha az Xbox játékosok viszont azt hitték, hogy a CoD esetében előnyt élveznek majd más platformokkal szemben, akkor tévednek. Phil Spencernek más elképzelései vannak.

Phil Spencer elítéli a platform-exkluzív COD-tartalmakat

Egy podcast során az Xbox feje, Phil Spencer megerősítette, hogy minden platformon 100%-os lesz egyenlőség a CoD tartalmak tekintetében. „Nem célunk, hogy valahogyan a Call of Duty segítségével rávegyünk arra, hogy Xbox-konzolt vegyél” – mondta.

„Még ez a béta sem volt Xboxon az első héten. Nem hiszem, hogy ez segít a közösségnek. Nem hiszem, hogy ez segít a játéknak. Szóval a hangsúly azon van, hogy azt akarom, hogy akár PlayStation, Nintendo, PC vagy Xbox játékos vagy, 100%-ban a Call of Duty közösség részének érezd magad” – tette hozzá.

PlayStation exkluzívok

A PlayStation játékosok egy korábbi megállapodásnak köszönhetően hosszú idő óta kapnak olyan tartalmakat, melyeket más platform felhasználói nem. Nemrég például a Modern Warfare 3 béta először csak PS konzolosoknak volt elérhető. Sőt egy PlayStation-exkluzív skin is érkezett nemrég a Call of Duty-ba.

Megjelent egy PS-exkluzív skin Xboxon és PC-n

Úgy tűnik, hogy a PlayStation exkluzív CoD cuccok hamarabb átkerülnek Xboxra és PC-re, mint azt gondoltuk. A tavalyi játékhoz egy Oni Operator skin érdekezett kizárólag a PS-játékosoknak. Ezek az exkluzív skinek azonban persze előbb vagy utóbb megjelennek más platformokon is, de általában 12 hónap után. Ez a tendencia most megdőlt. A játékosok mind az Xboxon, mind a PC-n arról számoltak be, hogy az Oni skin már október 17-től megjelent mindenhol, közel két héttel az exkluzivitás lejárta előtt. Október 27-ig exkluzív hivatalosan.

Ezt egyelőre sem az Activision, sem a Microsoft, sem a Sony nem kommentálta, így egyelőre nem világos, hogy szándékos volt-e a dolog, vagy pusztán hiba történt. Azt még nem tudni, hogy az Activision Blizzard felvásárlása milyen egyéb következményekkel jár a CoD-ra nézve. Hamarosan azonban kiderül.

Ezt láttad már?

8 fantasztikus játékkal bővül a Game Pass – köztük 2023 egyik legjobbjával

×