Nem kell már egy teljes hónapot várni a Hogwarts Legacy Nintendo Switch verziójának megjelenésére. Meg is jöttek az első képek a portról.

2023.10.18. – Ma már tudom más a helyzet, de abba a generációba tartozom, aminek meghatározó eleme volt a Harry Potter. Azért mondom elemnek, mert vannak, akik a filmekért volt oda, vannak, akiknek a könyvek voltak meghatározók, de persze olyannal is találkozni, akinek mind a kettő nagy szerelem mind a mai napig. Olyannal  viszont biztosan nem találkozni a 90-es évek gyermekei közül, aki soha nem hallott J. K. Rowling varázsvilágáról.

Évekkel ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt egy olyan Wizarding World játék, amibe ne bukkanna fel a legendás sebhelyes fiú és két jóbarátja, ám a Fantasztikus állatok-sorozat új kapukat nyitott meg, így teret engedve a Hogwarts Legacynak.

hogwarts legacy

Nagyon örültem, hogy a széria rajongójaként lehetőséget kaptam a cím tesztelésére. PlayStation 5-ön pörgettem végig, s míg voltak pillanatai, amik nem feltétlenül nyűgöztek le, összességében teljesen elégedett voltam. Viszont pont a tapasztalataimból kifolyólag igencsak szkeptikusan álltam a további, egészen pontosan Nintendo Switch porthoz. Hiszen legyünk őszinték, azt a vasat nem ilyen minőségű és méretű játékokra tervezték.

Így néz majd ki a Nintendo konzolján a Hogwarts Legacy 

A fejlesztők bőven adtak időt a projektnek, nem akarták elsietni a hordozható port élesítését. Eredetileg úgy volt, hogy már nyáron megérkezhet, ám arra a döntésre jutottak, hogy inkább dolgoznak rajta még pár hónapot. (Bár így állt volna hozzá a Game Freak a legutolsó Pokémon-generációhoz…)

Most viszont, hosszas várakozás után megkaptuk az első képeket a Switch verzióról! S őszintén szólva, jóval rosszabbra számítottam…

A Hogwarts Legacy ugyan szignifikánsan le lett butítva, viszont egyáltalán nem néz ki rondábban, mint a The Witcher 3, sőt. Persze nem a külcsín lesz a szűk keresztmetszet, hiszen ha közben meg úgy szaggat a játék, mint az előbb említett Pokémon Scarlet/Violet, teljesen mindegy, hogy szépek-e a textúrák, vagy sem.

Én azért reménykedem abban, hogy a Nintendo Switch tulajdonosok is elfogadható minőségben kalandozhatnak majd egy hatalmasak Rowling mesevilágában.

Ezt olvastad már?

Nem lesz több platform-exkluzív Call of Duty tartalom – Már meg is jelent egy PS skin máshol

×