Mutatunk 75 különösen fantasztikusra sikeredett Marvel szuperhősös tetoválást, melyek után mindenki és bárki megfordulna a utcán.

2022. 10. 10. – A Marvel történetei évtizedek óta meghatározói a modern kultúrának, és bár a képregényes stílus és történetvezetés mélységeiben sosem fog vetekedni például Isaac Asimov, esetleg George Orwell kultikus műveivel, mégis sokan merítenek inspirációt, erőt és sok esetben példaképeket a szuperhősök kalandjaiból.

2008-ban viszont nagyot fordult a világ a Marvel filmes univerzumának bedurranásával, amelynek hatására a képregények hasábjairól be- és kitörő szuperemberek (és idegen entitások) egy csapásra a világ kedvenceivé váltak. Szubkultúrából mainstreammé válás azonban nem feltétlenül csorbította a közvetítendő értékeket, és ugyan mostanra kissé ellaposodni látszik az MCU, a korábbi érdemeit már senki és semmi nem veheti el tőle.

Mivel egy ekkora hatású popkulturális figurákról van szó, melyek sokaknak nyújtottak örömöt a bánatban, vagy kiutat a mindennapok mókuskerekéből, nagyon sokaknak az identitásuk részévé váltak a karakterek. Persze mindenki mással, másokkal azonosul: valakinek Rozsomák, másnak Vasember, többeknek pedig Pókember az a hős, akihez vissza tud nyúlni. De bárhogyan is, sokaknak a személyiségük, gyerek- és felnőttkoruk meghatározó részévé vált, csakúgy, mint például a Star Wars, a Star Trek, vagy a DC hősei.

Ezért pedig egyáltalán nem csoda, hogy sokan a testükön akarják hordozni őket, egyfajta örök mementóként – maguknak és másoknak.

Ezekből az örök emlékeztetőkből szedtük össze a legjobbakat!

Neked van Marveles tetoválásod? Muti a kommentekben!

Ezt is érdemes megnézned:

Atomgagyi GAMER TETOVÁLÁSOK, amiktől visszaröhögöd a reggelit

×