A Tesla már nagyon készül a Cybertruck kereskedelmi forgalomba helyezésére, ami most egy saját sört is kapott.

2023.10.13. – Elon Musk az utóbbi hónapokban alaposan ráhasalt a többszörösen is mémmé vált Cybertruck marketingjére, ami többszörös halasztást követően hamarosan kigurulhat a Tesla gyártóegységeiből. Amerika-szerte is megannyi prototípust látni vélnek, melyek jellemzően egy méreteit alaposan meghazudtoló gyorsulásra képes bestiát festenek elénk, amit nem csak rövidtávon, hanem 2000 kilométeres tereptúrákon is tesztelgetnek.

Mindennek örömére a Tesla is új fokozatba kapcsolt, és mi mással, ha nem egy saját, limitált kiadású sörrel kezdenének el alapozni a Cybertruck váróbulijára. A terméket a Tesla saját oldalán az autók mellett lehet megrendelni, egy tagadhatatlanul pofás kiszerelésben, amibe két üvegnyi lágert, és két egyedi korsót is csomagoltak.

Nyilván piszkosul drágán.

Pedig a Tesla CyberBeer söre papíron nem egy nagy durranás: egy hagyományos német helles láger típusú 7%-os alkoholtartalmú világos, némi citrusos, teás lecsengéssel – azaz a Cybertruckhoz fogható merészséget, egyediséget nyomokban sem ízlelhetünk benne.

A nedűt egyébként a Buzzrock Brewing kaliforniai főzde szállítja, amit a kézműves sörivók 3,66-ra értékeltek az Untappdon. Az üvegek, a korsók és a díszdoboz is a Cybertruck stílusát tükrözik, melyek nem mondom, kifejezetten jól mutatnak, de az árát talán még ez sem kifejezetten indokolja.

Egy Tesla CyberBeer kiszerelésért ugyanis 150 dollárt, azaz 55.000 forintot kérnek.

Ennyi pénzért sokkal jobb söröket is találunk, bár a célközönséget ez aligha érdekli. A lényeg, hogy a Cybertruck jöjjön, aki pedig arra benevez, az valószínűleg nem néhány tízezer forinton fog fennakadni. Mindenki másnak viszont ajánlanám figyelmébe a svéd Omnipollót, a dán To Øl-t, a szintén dán Mikkellert, hazaiból pedig a Mad Scientist, vagy a Monyo italai között lehet érdemesebb válogatni.

Egyébként nem ez az első saját söre a Teslának. Év elején például a GigaBierrel rukkoltak elő, amit egy berlini főzdével készíttettek. Akkor a német gyártás kezdetének évfordulóját ünnepelhették a kísértetiesen hasonló pakkal, nyilván azt is őrült drágán, 35.000 forintért kínálták a Tesla-fanoknak.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Batbimbó – Miért raktak MELLBIMBÓKAT Batman jelmezére?

×